UMKE ve 112 Ekiplerine, Afetlere Hazırlık Eğitimi
reklam
12 Kasım 2020
UMKE ve 112 Ekiplerine, Afetlere Hazırlık Eğitimi

UMKE ve 112 Ekiplerine, Afetlere Hazırlık Eğitimi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen “UMKE İle Afetlere Hazırlık” adlı proje kapsamında verilen teorik ve uygulamalı eğitimler tamamlandı.

Proje kapsamında, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’nde görev alan 26 personelin acil sağlık hizmetlerinde etkin sağlık ve kurtarma hizmeti sunabilmesi amaçlandı. Ayrıca eğitimli/nitelikli sürücü sağlık personeli yetiştirilmesi de hedefler arasında yer aldı. Afetlerde (deprem, sel, yangın) kullanılmak üzere tahsis edilen 4x4 araçlar ile, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne tahsis edilen 4x4 paletli ambulansların karla kaplı yollar ile afet durumlarında vakalara zamanında ulaşabilmesi amacıyla düzenlenen ileri sürüş teknikleri ve defansif sürüş teknikleri gibi konuların yer aldığı teorik ve uygulamalı eğitim, 13’er kişiden oluşan 2 grup halinde verildi. Her grubun eğitimi 3 gün sürerken; Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde teorik eğitim, Hayrabolu Motorkros Parkur Sahası’nda ise uygulamalı “Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri” eğitimi verildi. 06 Ekim Salı günü başlayan eğitimler, 15 Ekim Perşembe günü tamamlandı.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, Sertifika Teslim Töreni düzenlendi. Düzenlenen törene; Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan Başkanlığı’nda Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez, Personel Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Alkan, UMKE ve 112 personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Kritik dakikalar ve saniyeler içerisinde hayat kurtarma ve hayatın ileriki dönemlerde daha iyi idame ettirilmesi amacıyla 7/ 24 cansiperane bir şekilde görev başında olan, bu kutsal görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza ve gönüllülük esası ile görev yapan UMKE personelimize canı gönülden teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
34687 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu