Yaşanan Deprem Paniği, Unutulan Gerçekleri Hatırlattı
reklam
12 Kasım 2020
Yaşanan Deprem Paniği, Unutulan Gerçekleri Hatırlattı

Yaşanan Deprem Paniği, Unutulan Gerçekleri Hatırlattı

30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de, merkez üssü İzmir’in Seferihisar İlçesi’nin 17 km. açığı olarak kaydedilen, 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 16,5 km. derinlikte oluşan ve Çorlu’da da hissedilen deprem, korku ve kısa süreli paniğe neden oldu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); İzmir’deki depremde can kaybının 25, yaralı sayısının ise 804 olduğunu açıkladı. AFAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 470 artçı sarsıntı yaşandı. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM)’dan alınan ilk bilgilere göre ise 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 25 kişi hayatını kaybetti. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 804 kişi de yaralandı.

Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem, Çorlu’da da şiddetli bir biçimde hissedildi. Deprem olduğunu anlayan vatandaşlar bir yandan kendilerini evlerinden dışarı atarken bir yandan da cep telefonları ile sevdiklerine ulaşmaya çalıştılar. Çorlu genelinde hissedilen deprem, korku ve kısa süreli paniğe neden oldu. Tekirdağ Valiliği tarafından, depreme ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Ege Denizi, İzmir Seferihisar açıklarında 30.10.2020 tarihinde saat 14.51 sıralarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem; ilimizde de hissedilmiş olup, deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, 110, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Gelişmeler AFAD ve Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
34833 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu