Cumhuriyet’imizin 97’nci Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık
reklam
12 Kasım 2020
Cumhuriyet’imizin 97’nci Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’imizin 97’nci Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’imizin 97’nci kuruluş yıl dönümünü, gurur ve coşkuyla kutladık. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyet Bayramı programı, saat 19.23’te düzenlenen Cumhuriyet Konvoyu ile son buldu.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde sırasıyla Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediyesi’ne ait çelenkler anıta sunuldu. Çelenk sunma programının akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’mız okundu. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programında, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları da çelenklerini bıraktılar. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti’nin çelenkleri, Atatürk Anıtı’na sunuldu.

İLK KEZ BAŞKAN OLARAK KATILDI

7’nci Olağan İlçe Kongresi’yle göreve gelen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, törene ilk kez başkan olarak katıldı. Mustafa Keskin ile birlikte göreve yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri de törendeki yerlerini aldılar. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kısa bir açıklama yapan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünü, büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Başta Ulu Önder Atatürk’ümüz olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Tüm Ulus’umuzun, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

97 YIL ÖNCE KURULDU

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş ise yaptığı açıklamada, “Bugün, çok büyük bir coşku ve gururla, Atatürk’ün huzurunda buluşmuş olduk. Bundan 100 yıl önce, bugünkü durumdan çok daha zor koşullar altında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni açarken, ‘Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir.’ demiştik. 3 yıl sonra da siyasi ve ekonomik anlamda tam bağımsızlığımızı ilan ederek, Cumhuriyet’imizi kurduk. Bugün CHP olarak Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi ‘En önemli, en büyük görevimiz; Cumhuriyet’imizi, 100’üncü yılında demokrasiyle taçlandırmak’ olacaktır. Bunu da hep beraber yapacağız.” diye konuştu.

BEKAMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Çelenk sunma töreni sonrasında, MHP Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı İlhan Ermeydan da bir açıklama yaptı. Ermeydan, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Bayramı’mızın 97’nci yılını, coşku ve gururla kutluyoruz. 97 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bağışladığı Cumhuriyet’i, bizler de coşkuyla kutlamaktayız. MHP olarak Cumhuriyet’imizin ve devletimizin bekası için elimizden geleni yapmaktayız. Cumhuriyet’imize ve devletimize baş kaldırmış düşmanlara karşı amansız bir mücadele içindeyiz.” dedi.

KUTLAMA PROGRAMININ YERİ DEĞİŞTİ

Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, 29 Ekim 2020 Perşembe sabahı, Çorlu Kaymakamlığı’nda yapılan tebrikat töreni ile devam etti. Kaymakamlık binası önünde yapılan tebrikat töreninin akabinde, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe geçildi. Hava koşulları nedeniyle Atatürk Park Kafe’de yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan tören programında, göndermiş oldukları kutlama mesajları dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ile Tekirdağ Milletvekilleri’ne teşekkür edildi.

BIRAKILAN EN BÜYÜK MİRAS

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından gerçekleştirildi. Çorlu Kaymakamı Sarılı, “Cumhuriyet’imizin ilanının 97’nci yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; sizlere, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük bir özveriyle başlattığı Milli Mücadele, Türk milletinin inanç ve azmi ile başarıyla sonuçlanmış; 29 Ekim 1923’te Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.’ sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş ve bizlere bırakılmış en büyük miras haline gelmiştir.” diye konuştu.

CUMHURİYET, ULU BİR ÇINARDIR

Konuşmasını sürdüren Sarılı, “Cumhuriyet; bizler için sadece bir yönetim şekli değil, tarihimizin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olmuştur. Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları ile Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı Çağdaş Türkiye’nin temellerini atarak azmin, birlik ve beraberliğin ayrıca ulusal egemenliğin sembolü olmuş ve bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ufkunu genişleterek ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza dinamizm kazandırmıştır. Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan Cumhuriyet; umudun, yarınların, şanlı Türk Milleti’nin var oluş mücadelesinin adıdır. Erdemdir Cumhuriyet. Bu topraklarda aydınlanmadır. 97 yıl önce bugün yakılan egemenlik meşalesidir. Yüksek ahlaki değerleri temel alan, faziletli insanlar yetiştiren, Türk Milleti’ni istikbal ışığında hızla ilerleten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş bir yönetim şeklidir. İnsanca yaşamanın, her kültürden insanın yan yana, milli birlik ve beraberlik ilkesiyle ‘biz’ olmuş, kendi kaderlerini tayin eden milyonlarca insanın dallarında hür bir şekilde yeşerdiği, geliştiği ulu bir çınardır Cumhuriyet. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.” dedi.

GELECEĞE, EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Sarılı, “Bugün bizler gururla, rengini şehitlerimizin kanından alan, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan al bayrağımızın altında, bu kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada ve bu zorlu günlerde var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu; birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz, gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini; birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilere ödülleri verildi. İlkokul öğrencilerine ödüllerini Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı verirken, Ortaokul öğrencilerine ödüllerini 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Lise öğrencilerine de ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt verdi. Ödül töreninin ardından, kutlama programı sona erdi.

CUMHURİYET KONVOYU DÜZENLENDİ

Çorlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü dolayısıyla ilçenin birçok noktasında “Cumhuriyet Konvoyu” düzenledi. Saat 19.23’te Çorlu Devlet Hastanesi önünden başlayan konvoy, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Üstü açık otobüsle şehrin tüm sokaklarını gezen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlulu vatandaşları hem yoldan hem de evlerinden selamlayarak bayramlarını kutladı.
Editör : Tuğberk Erdem
34981 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu