Ergene’ye, Kalıcı Eserler Bırakmaya Devam Edeceğiz
reklam
13 Nisan 2021
Ergene’ye, Kalıcı Eserler Bırakmaya Devam Edeceğiz

Ergene’ye, Kalıcı Eserler Bırakmaya Devam Edeceğiz

İlçeye kalıcı eserler bırakmaya devam edeceklerini söyleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yapımı devam eden ve çok kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine açılacak olan Velimeşe Mahallesi’ndeki Gölet Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Projenin tamamlanması ile birlikte Ergene’ye kalıcı bir eser daha kazandıracaklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Göreve geldiğimiz günden itibaren, Sevgi Kenti Ergene’mizde birçok projeyi hayata geçirdik ve halkımızın kullanımına sunduk. Yeni bir belediye olmamıza rağmen 6 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük hizmetlerin altına imza attık. ‘Ergene’de yapılamaz!’ denilenleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Kısa bir süre sonra da bu güzel gölet projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Velimeşe Mahallesi’ndeki gölet projemizin tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımız, tatil günlerinde aileleri ile birlikte burada çok güzel vakitler geçirecek. Ergene Belediyesi olarak, halkımız ile birlikte en güzel etkinliklerimizi gölet projemizde gerçekleştireceğiz.” dedi.

BÖLGENİN EN GÜZEL MESİRE ALANI OLACAK

Velimeşe Mahallesi’nde uygulanacak olan proje, gölet ve çevresi olmak üzere toplam 17 bin 942 m² alanı kapsıyor. Proje dâhilinde, 4 bin 150 m² yeşil alan yapılacak. Yeşil alan üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürünebilecek iskeleler, yürüyüş yolları ile bu yollar üzerinde oturma bankları bulunacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılarak, 120 ağaç ve bin 900 adet çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete su fıskiyeleri ile hareketlilik getirilecek.

KAFETERYA BÖLÜMÜ İÇİN TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Göletin kafeterya bölgesinde ise peyzajda amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 m²’si kapalı alan olmak üzere 250 m² yapı alanı olan kafeteryada bir de üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 m²’lik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı, bar servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek.

MECLİS ÜYESİ MÜLAYİM BEDİR DE EŞLİK ETTİ

Çok kısa bir süre sonra ilçe halkının hizmetine sunulacak olan Gölet Projesi'nde incelemelerde bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'e, Ergene Belediye Meclis Üyesi Mülayim Bedir de eşlik etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1156 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu