Kadın Meclisi, Emekçi Kadınlar Günü’nde Etkinlik Düzenledi
reklam
13 Nisan 2021
Kadın Meclisi, Emekçi Kadınlar Günü’nde Etkinlik Düzenledi

Kadın Meclisi, Emekçi Kadınlar Günü’nde Etkinlik Düzenledi

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi; kadınların çalışma hayatında verdiği mücadelenin eseri olarak ortaya çıkan, Birleşmiş Milletler tarafından ise 1977 yılında ilan edilen 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik programı düzenledi.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi Çorlu İlçe Yönetimleri ile Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasından önce ellerindeki şemsiyelerle alanlara çıkan CHP Çorlu İlçe Kadın Kolları Üyeleri, dilek ağacına siyah kurdele bağladı.

KADIN YAŞAMIN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR

Düzenlenen etkinlik programı, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. Sırasıyla CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Atatürk Anıtı’na sunduğu çelenklerin ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin yaptı. Yetkin, “Bugün burada, Amerika’da 40 bin dokuma işçisinin verdikleri mücadelenin yıl dönümü olan 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir program gerçekleştiriyoruz. Kadın, yaşamın en önemli unsurudur. Kadınların güçlenmesi, etkinlik alanlarının genişlemesi, eğitim, istihdam, sağlık ve siyaset gibi alanlarda fırsat olanaklarının artması gerekmektedir. Kadının özgür birey olması kültürel, tarihsel, dinsel gerekçelerle engellenemez. Bu gerekçelere dayandırılarak kadınlarımız eğitim hayatından, iş hayatından uzaklaştırılamazlar.” diye konuştu.

234 İLÇE ARASINDA 21’İNCİ SIRADAYIZ

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin’in ardından kürsüye, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt davet edildi. Sarıkurt, yaptığı konuşmada, “Kadınların hak mücadelesi devam ediyor. Kadınların hala yüksek sesle özgür bireyler olarak kabul edilememesi, her yeni gün şiddet mağduruna dönüşmeleri, ne yazık ki yaşama hakkının ellerinden alınmasıyla sonuçlanıyor. Ve bu sonuçlar bizlere gösteriyor ki toplumun zihniyet dönüşümünü sağlayacak hukuki değişikliklerin yapılması, bir gereklilikten öte bir zorunluluktur. Toplumdaki negatif algının kırılması ve kadın ile erkek eşitsizliğinin ortadan kalkması için, her birimizin üzerine görevler düşüyor. Türkiye’nin 234 ilçesinde gerçekleştirilen cinsiyet dayalı eşitlik endeksi hesaplama sonucu gösterdi ki Çorlu’muz, cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’de 234 ilçe arasında 21’inci sırada yer alıyor. Bu çalışma hem bir gurur kaynağa hem de önümüzde yürünecek daha çok yol olduğunu gösteriyor.” dedi.

HANIMELİ ÇARŞISI STANT AÇTI

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile kadınlara ekonomik imkân sağlayan Hanımeli Çarşısı, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda kuruldu. Uzun zamandır çalışmalarını yürüten Hanımeli Çarşısı, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine el emeği göz nuru ürünleri meydanda sergiledi.
Editör : Tuğberk Erdem
1174 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu