Kapalı Pazaryeri, Düzenlenen Görkemli Törenle Açıldı
reklam
13 Nisan 2021
Kapalı Pazaryeri, Düzenlenen Görkemli Törenle Açıldı

Kapalı Pazaryeri, Düzenlenen Görkemli Törenle Açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ilçenin ilk kapalı pazaryeri olma özelliğini taşıyan Osman Tabak Kapalı Pazaryeri, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kapalı pazaryerinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene ilgi büyük oldu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayat geçirilen Osman Tabak Kapalı Pazaryeri, 19 Mart 2020 Cuma günü saat 17.00’da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da hazır bulundu. Tekirdağ eski Belediye Başkanı Osman Tabak’ın adını taşıyan kapalı pazaryerinin açılışında, merhum belediye başkanının ailesi de onur konuğu olarak yer aldı.

AÇILIŞ TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ

Koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri gözetilerek düzenlenen Süleymanpaşa Belediyesi Osman Tabak Kapalı Pazaryeri açılış törenine; TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Mümin Şahin, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, milletvekilleri, misafir belediye başkanları, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

4,5 MİLYON TL’LİK PROJE 1,5 MİLYONA MÂL OLDU

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklâl Marşı’mız ile başlayan tören, Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Daha sonra Süleymanpaşa Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gülcan Erol, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşarak bilgilendirmede bulundu. Erol’un ardından kürsüye gelen Tekirdağ Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, hayata geçirilen projede emeği bulunan isimlere, pazarcı esnafı adına teşekkür etti. Akabinde söz alan ve projenin 1,5 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Ancak söylemem gerekir ki bu projenin sadece bir kısmı ihale edilmiştir. Büyük bölümü belediyemizin atölyelerinde, kendi personelimizin emeği ile gerçekleştirildi. Tamamını ihale etmek isterseniz bu projeyi 4,5 milyon TL’ye mal ederdiniz.” dedi.

EFSANE BAŞKAN’IN İSMİ VERİLDİ

Projeye Osman Tabak adını vermeyi uygun gördüklerini dile getiren Yüksel, Tekirdağ’a büyük hizmetlerde bulunan Tabak’ın adını yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti. Yüksel, Tabak’ın kızı Emel Başol’u kürsüye davet etti. Başol, projeyi hayata geçiren ve efsane başkan olarak anılan Osman Tabak’ın adını yaşatan Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederek, yeni projenin hayırlı olması dileklerini paylaştı.

YENİ KAPALI PAZARYERLERİ GELİYOR

Osman Tabak Kapalı Pazaryeri projesinin ilk olmakla birlikte sadece başlangıç olduğunu ifade eden Yüksel, “Sırada Hürriyet Mahallesi, Altınova Mahallesi, Çiftlikönü Mahallesi ve Karadeniz Mahallesi kapalı pazaryerleri var. Semt pazarlarımızı kapalı hale getirerek, esnafımıza ve vatandaşlarımıza çilesiz bir alışveriş imkânı sağlayacağız.” diye konuştu. Kapalı semt pazarlarının yanı sıra, Trakya’nın en büyük kapalı pazaryeri projesinin de müjdesini kamuoyuyla paylaşan Yüksel, eski 2’nci Kısım Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Perşembe Pazarı, Kongre Merkezi, Belediye Hizmet Binası ve Kapalı Otopark gibi hizmetleri bir arada sunacak dev bir proje üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

HER YENİ HAFTA İKİ AÇILIŞ BİRDEN

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerden de kısaca bahseden Yüksel, Haziran ayının sonuna kadar her hafta açılışlar gerçekleştireceklerini, yaz boyunca da temel atma törenleri ile yeni projelerin startını vereceklerini söyledi. Yüksel, önümüzdeki günlerde Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı, çok sayıda spor tesisi, sahil düzenlemeleri, mahalle konakları gibi birçok projenin açılışlarını yapacaklarını belirtti.

HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALACAK

Yüksel’in ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasını gerçekleştirerek Yüksel’e teşekkür etti ve yatırımın şehre hayırlı olmasını diledi. Albayrak’ın konuşması sonrası, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel de sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirerek projenin hayırlara vesile olması dileklerinde bulundular. Protokol konuşmaları Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile devam ederken, son olarak TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Çocukluk ve gençlik yıllarını Tekirdağ’da geçirdiğini ifade eden Şentop, “O zamanlar pazarlar, sokak aralarında kurulurdu. Merhum Osman Tabak, şu anda bulunduğumuz alanda yeni bir pazaryeri inşa ederek türlü zorlukla ticaretini yapan esnafımıza ve vatandaşlar olarak bizlere büyük bir hizmette bulunmuştu. Şimdi de Süleymanpaşa Belediye Başkanı’mız Cüneyt Yüksel, bu modern ve kullanışlı tesisi aynı yerde esnafımızın ve vatandaşlarımızın istifadesine sunuyor. Kendisini tebrik ediyorum. Tekirdağ hem bir sanayi şehri, hem de hava, kara, deniz ve demir yolu ağlarına sahip olması hasebiyle ülkemiz ekonomisine büyük katkı yapan bir şehir. Bu vesileyle, Tekirdağ’a iltimas geçmiyor, aksine bugüne kadar hak ettiği ama alamadığı yatırımları alabilmesi için mücadele ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte el birliği ile şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından en yaşlı pazarcı esnafına plaket takdimi, hediye ve çiçek sunumu, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek’in açılış duası ve tüm protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesi ile tören sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1103 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu