Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü Dolayısıyla Tören Düzenlendi
reklam
13 Nisan 2021
Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Çorlu’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik programı düzenlendi. Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü münasebetiyle gün boyu devam eden etkinliklerde, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106’ncı Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenleri, Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma programı ile başladı. Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen programa; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkân katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören programı; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un Şehitlik Anıtı’na çelenk sunmasıyla devam etti. Akabinde saygı atışı yapıldı.

ÇANAKKALELER, SONSUZA KADAR GEÇİLEMEYECEK!

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Topçu Binbaşı Ali Bayazit yaptı. Bayazit, yaptığı konuşmada, “Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğrana canlarını feda eden, isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anmak maksadıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız. 106 yıl önce bugün, 18 Mart 1915’te, Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. Bu tarih; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, 4768 numaralı Kanun’la, 2002 yılından itibaren aziz vatanı için canlarını seve seve veren kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla, aynı zamanda ‘Şehitler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, milletimizin kahraman evlatlarının şahadetleri ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbi’mize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden bu yolda, çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden 7’den 70’e kadın, erkek tüm Anadolu insanı, bu zaferden aldıkları güçle Kurtuluş Savaşı’nı başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşlardır. Hayatını, bu cengâver erleri komuta ederek geçiren ‘Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.’ diyerek bu kahramanlara hayranlığını ifade eden Büyük Önder, Ebedi Başkomutan Atatürk ile aynı duyguları paylaşan bizler, şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörizm ile mücadelede, yurt dışında icra edilen harekâtlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Kutsal olan Türk Vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz; Çanakkaleler sonsuza kadar geçilemeyecek.” dedi.

KAYMAKAM SARILI ŞEHİTLİK ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü nedeniyle Şehitlik Özel Defteri’ni imzalayan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz… Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, semalarımızda dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı mukaddes yapan siz aziz şehitlerimizin cesaret, fedakârlık ve kahramanlık timsali mücadelenizle akıttığınız kanlardır. Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve kurucu değerlerini var etmek ve yaşatmak uğruna gösterdiğiniz cesaret ve görev duygusu, şu an huzurlarınızda bulunan heyet tarafından ilelebet yaşatılacaktır. Milletimizin gurur kaynağı siz aziz şehitlerimizin var edip bu güne kadar yaşattığı ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı ve Cumhuriyet’imizi ilelebet var etme azmimiz, sizlerden aldığımız ışıkla her gün yeniden tazelenmektedir. Milletçe, gönül dolusu minnet ve şükranlarımızla, dualarımız gönderiyoruz. Ruhunuz şad olsun.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN KABRİNE KARANFİLLER BIRAKILDI

Konuşmaların ardından şehitlerin bulunduğu alana geçilerek dualar okundu, şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, şehit yakınlarına da tekrar başsağlığı diledi. 

106’NCI YILINI GURUR VE ONURLA KUTLUYORUZ

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, tören sonrası yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü’nü, gurur ve onurla kutluyoruz. Bundan 106 yıl önce Aziz Türk Milleti tüm dünyaya, Çanakkale’nin deniz yoluyla geçilemeyeceğini gösterdi. Başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O’nun silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1069 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu