Himalaya Servisi’nin İlk Gemisi, Asyaport’a Yanaştı
reklam
13 Nisan 2021
Himalaya Servisi’nin İlk Gemisi, Asyaport’a Yanaştı

Himalaya Servisi’nin İlk Gemisi, Asyaport’a Yanaştı

MSC’nin Asyaport Limanı’nın uğrak yerine eklediği Hindistan-Avrupa arasındaki Himalaya Servisi’nin ilk gemisi MSC EMMA, Asyaport’a yanaştı. Böylece hem Hindistan’dan gelen yüklere hem de Avrupa’ya gidecek yüklere yeni bir kapı açılmış oldu.

Asyaport uğrağı eklenen Himalaya Servisi’nin ilk gemisi MSC EMMA için, limanda karşılama töreni yapıldı. Törene; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Temel Akkuş, Tekirdağ Gümrük Müdürü Erdoğan Erarslan, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Mehmet Taştan, liman ve MSC yetkilileri katıldı. Günün anısına Gemi Kaptanı Pavel Lykov’a Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından plaket takdim edildi.

Karşılama Töreni’nde konuşan Vali Yıldırım, “Artık Hindistan’a, Asyaport’tan seferler başlıyor. MSC’ye ait bir gemimiz var. İlk seferin anısına bu plaketi, ilk geminin kaptanına sizlerin huzurunda takdim ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız bir şekilde gideceği yere en güzel şekilde varsın.” dedi.

Hindistan-Avrupa arasında hizmet veren Himalaya Servisi’ne Asyaport Limanı’nın eklenmesiyle; Avrupa’ya gidecek ihracat yükleri için servis sayısı 5’e, Hindistan’dan gelen ithalat yükleri için servis sayısı ise 2’ye yükseldi. Böylece Tekirdağ’dan Avrupa’nın 14 farklı limanına haftalık, düzenli ve direkt 5 farklı servisle ulaşmak çok daha kolay ve hızlı hale geldi. Servis kapasiteleri her geçen gün büyüyerek daha fazla konteyner temini ve lokasyona imkân sağlayan direkt uğraklar sayesinde, transit süreler de kısaldı.

Himalaya Servisi’nin Asyaport uğrağı ile İtalya’dan aktarılan yükler, Asyaport’tan aktarılmaya başlandı. Asyaport’ta servis içinde bulunan 16,5 metre draftlı gemiler yanaştırılıp elleçlenebilmektedir.
Editör : Tuğberk Erdem
1149 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu