İl Merkezindeki Basın Mensuplarına Afet Eğitimi
reklam
13 Nisan 2021
İl Merkezindeki Basın Mensuplarına Afet Eğitimi

İl Merkezindeki Basın Mensuplarına Afet Eğitimi

Toplumda afet farkındalığının arttırılması, bireylerin afetler konusunda bilinçlendirilmesi ve afet hazırlık kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla eğitim düzenleyen Afet ve Acil Durum (AFAD) Tekirdağ İl Müdürlüğü, basın mensuplarını konuk etti.

Tekirdağ’da görev yapan basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi’nde konuşan AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol, 2021 yılının ülkemizde “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini ve bu kapsamda toplumun bütün kesimlerine yıl boyunca afet farkındalık eğitimi verilmeye devam edileceğini belirtti. Şu ana kadar il genelinde 180 bin kişiye eğitim verildiğini ifade eden Erol, “Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri sizlere ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir ‘Afet ve Acil Durum Çantası’, sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Afetlerden korkmayalım, hazırlıklı olalım! Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantası’nın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması, hepimiz için çok önemlidir. Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizde veya iş yerinizde değil, zaman geçirdiğiniz tüm mekânlarda olmalıdır.” dedi.

AFAD Tekirdağ Şube Müdürü Serap Kızılırmaklı’nın sunduğu Afet Farkındalık Eğitimi’nin akabinde İl Müdürü Erol, eğitime katılan basın mensuplarına Afet ve Acil Durum Çantası takdim etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1101 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu