6 Yeni Belediye, Trakya Belediyeler Birliğe’ne Dâhil Oldu
reklam
13 Nisan 2021
6 Yeni Belediye, Trakya Belediyeler Birliğe’ne Dâhil Oldu

6 Yeni Belediye, Trakya Belediyeler Birliğe’ne Dâhil Oldu

Trakya Belediyeler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı; 24 Mart 2021 tarihinde, Ergene’de gerçekleştirildi. Tüzük değişikliğine gidilen toplantıda, birliğe üyelik kararı alarak başvuruda bulunan 6 belediyenin üyelik başvuruları kabul edildi.

Trakya Belediyeler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı, Ergene’de gerçekleştirildi. 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda; İstanbul’dan Sarıyer Belediyesi, Edirne’den Uzunköprü, İpsala, Enez ve Küplü Belediyeleri ile Kırklareli’nden İnece Belediyesi kendi meclis toplantılarında aldıkları “Trakya Belediyeler Birliği’ne Üyelik” kararlarının ardından Trakya Belediyeler Birliği Meclisi’nce üyeliklerinin kabulüyle resmen birliğe üye oldular. Birliğe katılması onaylanan belediyelerin, Nisan ayındaki meclis toplantısında yerlerini alacakları kaydedildi. Bununla birlikte toplantıda, tüzük değişikliğine de gidildi. Tüzük değişikliği kapsamında, Birlik Başkanı hariç birliğin 4 olan Encümen Üye sayısı meclise sunuldu ve birlik meclisince alınan kararla Encümen Üye sayısı 6’ya çıkarıldı.

6 YENİ BAŞVURU KABUL EDİLDİ

Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapmış olduğu açıklamayla güçlerine güç kattıklarını belirterek, Birliğe üyelik kararı alan belediyeler adına memnuniyetini ifade etti. Başkan Albayrak, “Yeni üye belediyelerimiz olan Sarıyer, Uzunköprü, İpsala, Enez, Küplü ve İnece Belediyelerimize öncelikle aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. Belediye meclislerimizin, almış oldukları kararlar ile bizleri fazlasıyla sevindirdiklerini içtenlikle belirtmek isterim. Çalışmalarımızı bilinçli ve etkin biçimde yoğunlaştırdığımız ve işleyişimiz anlamında oldukça ivmelendiğimiz şu dönemde aramıza yeni katılan belediyelerimizle daha büyük işlere imza atmayı hedefliyoruz. Üye sayımızı çok daha yukarılara çekmek amacındayız. Belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize almış oldukları karar ve katılımları için teşekkürlerimi iletiyorum. Hem bölgemiz, hem de birliğimiz ve belediyelerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Trakya Belediyeler Birliği’nin yaptığı yeni planlamalarla; Yerel Yönetimler ve Kent Yönetimi, Bölgesel ve Sürdürülebilir Kalkınma, Ulusal ve Uluslararası İşbirlikleri ve Koordinasyon, Kültür ve Turizm, Eğitim ve Sosyal Projeler gibi konularda belediyelere yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Albayrak, “Yenilikçi yerel yönetim anlayışımızla gelişmeye ve hep birlikte büyümeye devam edeceğiz. Trakya Belediyeler Birliği yerel yönetimlerimizin hizmet kalitelerini arttırmaya yönelik faaliyetlerini belirgin yoğunlukta hayata geçirmeye başladı. Bölgemiz ve kentlerimizin vizyonuna ve gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmaları önemsiyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak bu çalışmaların içerisinde bulunarak bizzat öncüsü olmayı amaçlıyoruz. Yine en büyük temennim mesafesiz, maskesiz çalışma ortamının oluşması. Sağlığımızı tehdit eden unsurun bir an evvel ortadan kalkmasını diliyorum. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından, üye belediye başkanları ve meclis üyelerine yeni dönemde sürdürülen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1080 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu