Vatandaşın Yastığının Altında, Kefen Parası Bile Kalmadı!
reklam
13 Nisan 2021
Vatandaşın Yastığının Altında, Kefen Parası Bile Kalmadı!

Vatandaşın Yastığının Altında, Kefen Parası Bile Kalmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Yastık altındaki dövizleri çıkarın!” çağrısını eleştiren Saadet Partisi (SP) Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, “Vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın, kefen parası bile kalmadı.” dedi.

Ülke gündemine ilişkin basın açıklaması yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara yaptığı “Yastık altındaki dövizleri çıkarın!” çağrısına değinen SP Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, “Vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın, kefen parası bile kalmadı. Aldığınız yanlış ekonomik kararların bedelini insanımızın ödemeye gücü, fedakârlık yapacak takati kalmadı. İsrafın haddi hesabı yokken ve siz keyfi kararlarla ülkeyi karanlık bir girdaba sokmuşken, hangi hakla vatandaştan fedakârlık bekliyorsunuz?” dedi.

GÜNÜBİRLİK KARARLARLA SORUN ÇÖZÜLMEZ

Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimizin altını çizen Pehlivan, “Ülkemizin yönetilemediğini, aksine idare edilmeye çalışıldığını, her gün daha somut bir şekilde görmekteyiz. Yönetebilmek ile idare etmeye çalışmak arasında ciddi farklar vardır. 19 yıldır işbaşında olan bir iktidarın kongresinde ‘Türkiye için güven ve istikrar’ temasını belirliyor olması, komik bir itiraftır. Eğer Türkiye’de güven ve istikrara ihtiyaç duyulduğu söyleniyorsa, güvensizliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu kimdir acaba? Bizler elbette sorunları doğru tespit etmek zorundayız, çözüme ulaşmanın en öncelikli şartı, asıl sorunların tespit edilmesidir. Türkiye’nin problemleri; günübirlik kararlarla, işbaşındaki bazı kişilerin görevden alınmasıyla çözülemez. Tekrar ifade etmekte fayda var; bozuk bir anlayışta hangi oyuncuları değiştirirseniz değiştirin, bu sorunları ortadan kaldıramazsınız.” diye konuştu.

HANGİ FEDAKÂRLIĞI BEKLİYORSUNUZ?

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın beklenmedik bir şekilde görevden alınmasına yönelik açıklamalarda da bulunan Pehlivan, “Keyfi kararların faturası çok ağırdır ve bu fatura bu ülkenin bütün insanlarının omuzlarına yüklenmektedir. Her döviz artışında gözler, vatandaşın yastık altına çevriliyor. Yine dün Sayın Cumhurbaşkanı kongrede; ‘Elinde döviz ve altın tutan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Ellerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye kazandırmalarını istiyorum.’ çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın, kefen parası bile kalmadı. Aldığınız yanlış ekonomik kararların bedelini insanımızın ödemeye gücü, fedakârlık yapacak takati kalmadı. İsrafın haddi hesabı yokken ve siz keyfi kararlarla ülkeyi karanlık bir girdaba sokmuşken, hangi hakla vatandaştan fedakârlık bekliyorsunuz?” dedi.

SEÇİMİ DÜŞÜNMEKTEN İŞ YAPAMIYORLAR

Ülke kaynaklarının çarçur edildiğini vurgulayan Pehlivan, “Vergiye bağımlı kalkınma anlayışı devam ediyor. İhale, rant anlayışı son sürat devam ediyor. Temel ürünlerde dışa bağımlılık devam ediyor. Tabii ki olan yine vatandaşa oluyor. Dolar yükseldikçe, fakirliğimiz artıyor. Dolar yükseldilçe, dışarıdan alınan ürünlerin maliyeti artıyor. Sonra bir bakıyorsunuz, bir ay önce 25 lira olan bir ürün aynı markette bir ay sonra 40 lira olmuş… Doların yükselmesi demek, 435 milyar dolar olan dış borcumuzun da katlanması anlamına geliyor. İktidar; alım gücü azalan halkın, iflas eden esnafların, evine ekmek götüremeyen işsiz vatandaşın durumunu ne yazık ki görmüyor. Sonraki seçimi düşünmekten, iş yapamaz hale gelen bir iktidarla karşı karşıyayız.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1093 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu