Ergene’nin Kalbi, Bolayır Kültür Akademisi’nde Atacak
reklam
11 Haziran 2021
Ergene’nin Kalbi, Bolayır Kültür Akademisi’nde Atacak

Ergene’nin Kalbi, Bolayır Kültür Akademisi’nde Atacak

57’nci Alay Bolayır Kültür Akademisi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Dört ana bölümden oluşan ve yapımında birçok belediye ve derneğin imece usulü katkısı bulunan projede, Ergene Belediyesi de aktif rol oynadı.

57’nci Alay Bolayır Kültür Akademisi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene; Trakya bölgesinde yer alan belediyeler, faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, özel ve tüzel kişiler katıldı. Çanakkale Muharebeleri, Bolayır Kent Müzesi, Atatürk Gönüllüleri Platformu Kütüphanesi ve Tarihi Bolayır Hamamı olmak üzere dört ana bölümden oluşan 57’nci Alay Bolayır Kültür Akademisi’nin, Tarihi Bolayır Hamamı İç Mekân Tefrişat Düzenlemesi Müze Oluşumları ve dış çevre peyzaj çalışmalarının tamamı Ergene Belediyesi tarafından yapıldı. Geçmişten geleceğe tarihsel ve kültürel bir köprünün inşaatında yer alan Ergene Belediyesi, 57’nci Alay Bolayır Kültür Akademisi projesine katkı sunmanın haklı gururunu yaşadı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan ve böylesine anlamlı bir projede yer almaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar, “57’nci Alay Bolayır Kültür Akademisi’nin inşaatını tamamladık. Bundan sonra koruyup kollamak ve yaşatmak, ev sahiplerine ve sizlere düşüyor. Burada tam bir imece şekli gerçekleştirildi. Belediyeler ve dernekler bir araya geldi, boş bir tarihi ederi, yaşayan bir mekân haline dönüştürdü. Ergene Belediyesi olarak, tarihe ve kültüre iz bırakmaktan onur duyuyoruz. Ergene Belediyesi’nin kalbi, her daim Bolayır’da atacak.” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından açılış töreni, Ergene Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu gösteri programı ile daha da renklendi. Halk oyunları gösterilerinin akabinde takdim edilen plaketlerin ardından, açılış töreni sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
850 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu