Başkan Yüksel, Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne Çıkacak!
reklam
12 Haziran 2021
Başkan Yüksel, Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne Çıkacak!

Başkan Yüksel, Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne Çıkacak!

Belediyeye ait arazilerin OSB tarafından kamulaştırılmak istenmesinin büyük gelir kaybına neden olacağını söyleyen Ergene Belediye Başkanı Yüksel, “Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu talep ettim. Köşke gideceğim ve mağduriyetimizi dile getireceğim.” dedi.

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırları içerisinde kalan Ergene Belediyesi’ne ait arazilerin, OSB Yönetimi tarafından emlak değeri üzerinden kamulaştırılmak istenmesi konusunu sık sık gündeme getiren ve o arsaların Ergene halkının geleceğinin teminatı olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, gelecekte yaşanması kuvvetle muhtemel mağduriyeti dile getirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne gideceğini açıkladı.

20 MİLYONA HEBA OLACAK

Ergene Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi, 2 dönemdir altın çağını yaşıyor diye düşünüyorum. Bugün bizler varız, yarın başkaları olacak. Bizler, geliri olmayan bir ilçeyiz. Yani gelirlerimiz belli. Bugüne kadar en büyük gelirimiz, kamu ortaklık paylarındandı. Çünkü ekonomik olarak para oradan geliyordu. Mahkemeyi de kaybettik. Velimeşe OSB’deki Danıştay’a giden mahkemeyi de kaybettik. Yarın OSB kamulaştırdığı zaman bir kereye mahsus 20 milyon lira alacağız, bir daha da gelirimiz olmayacak. 100 veya 150 milyonluk yerlerimiz, 20 milyona heba olacak diye düşünüyorum. Üstelik mülklerimizin bir kısmı, hala Çorlu’da kaldı. Bunu, sürekli olarak dile getiriyorum. Şimdi istemek, en kolay yol.” diye konuştu.

KÖŞK’TEN RANDEVU İSTEDİM

Kendisine yöneltilen “Çorlu Belediyesi ile neden anlaşamıyoruz? Çorlu da CHP Belediyesi?” sorusu üzerine Başkan Yüksel, “İşte öyle değil! Aile hukukundaki mal paylaşımında bile, ağabey ile kardeş arasında anlaşmazlıklar oluyor. O yüzden onlar da kendilerine göre haklı. ‘Kanun eksik çıktı. Bizler hiç bir şey veremeyiz, kamu zararı çıkar.’ diyorlar haklı olarak. Biliyorsunuz biz bu konuyu yetkili kurumlara ve Sayın Meclis Başkanı’mıza kadar götürdük. Artık son çare olarak Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu talep ettim. Köşke gideceğim ve mağduriyetimizi dile getireceğim, artık son nokta orası. Haber bekliyorum, gelmek isteyen arkadaşlar varsa beraber gideriz, durumumuzu arz ederiz. Ama ben gideceğim, bilginiz olsun. Böyle bir sıkıntımız var.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
746 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu