Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığı’na, Yeniden Albayrak Seçildi
reklam
12 Haziran 2021
Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığı’na, Yeniden Albayrak Seçildi

Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığı’na, Yeniden Albayrak Seçildi

Trakya Belediyeler Birliği (TBB) 2021 yılı Mayıs Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Öncelikli olarak ‘Birlik Başkanlığı’ seçiminin yapıldığı genel kurulda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yeniden göreve seçildi

TBB, Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında bir araya geldi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’nde yapılan ve pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen toplantıda birlik başkanlığı, meclis başkanlığı, encümen üyelikleri, dış ilişkiler komisyonu üyelikleri ile plan ve bütçe komisyonu üyelikleri için seçim gerçekleştirildi. Ayrıca önemli gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda, 2020 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap Cetveli de meclis tarafından onaylandı.

BİRLİĞİN BAŞKANI YENİDEN ALBAYRAK

Toplantıda öncelikli olarak Birlik Başkanlığı seçimi yapıldı. Gizli oylama sistemi ile gerçekleştirilen seçimde üyeler, adaylık önergesini, mevcut başkanlık görevine devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan yana kullandı. Gizli oylamanın sonucunda farklı bir isim çıkmadı ve tek aday olan Albayrak, Trakya Belediyeler Birliği başkanlığı görevine yeniden layık görüldü. Bir önceki genel kurul toplantısında olduğu gibi Meclis 1’inci Başkan Vekilliği görevine Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Meclis 2’nci Başkan Vekilliği görevine ise Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, oybirliği ile yeniden seçildi.

ENCÜMEN ÜYELİKLERİNE YENİ İSİMLER

Gizli oylama ile gerçekleştirilen Encümen Üyeliği görevlerine ise; Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Ayışığı, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir seçildiler. Encümen Üyeliği seçiminin ardından, 5 kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyeliklerinin açık oylamasına geçildi. Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Ürkmez, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Feyzullah Yorulmaz, Kavaklı Belediyesi Meclis Üyesi Nejdet Pulat, Marmaraereğlisi Belediyesi Meclis Üyesi Bahattin Çavdar ve Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevine seçildiler.

DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU KURULDU

TBB Genel Kurulu’nda, daha önce faaliyete geçmemiş yeni bir komisyon oluşturuldu. Birlik yönetiminin gerçekleştirmiş olduğu encümen toplantılarında görüşülen ve birlik meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, Dış İlişkiler Komisyonu kuruldu. Yine gizli oylama ile yapılan seçimde Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Güner Çetin, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Baştak ve Saray Belediyesi Meclis Üyesi Murat Dinç, yeni kurulan Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri olarak belirlendi.

YENİ ÜYELERİN ROZETLERİNİ, ALBAYRAK TAKTI

Toplantıda, TBB’ye yeni üye olan belediyelerden Sarıyer, Avcılar, Uzunköprü, İpsala, Enez, Süloğlu, Küplü ve İnece belediyelerinin başkan ve temsilcileri de hazır bulundu. Toplantının sonunda Birlik Başkanı Kadir Albayrak, yeni üyelerin TBB rozetlerini taktı. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun da, Başkan Albayrak’a takdimde bulundular.

YÖNETİM ve KOMİSYON ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Yeni yönetim kurulu ve komisyonlara seçilmiş olan üyeleri tebrik ederek başarı dileklerinde bulunan Birlik Başkanı Kadir Albayrak, bir yıl veya daha fazla süredir yönetimde olan üyelere de katkı ve özverileri için teşekkür etti. Trakya Bölgesi olarak pandemi ile mücadelede daha iyiye gidilmeye başlandığını belirten Başkan Albayrak, “Sağlığımıza çok dikkat ederek, birliğimiz ve belediyelerimiz için hassasiyet ve ciddiyetle faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak, kısıtlamalara rağmen yapmış olduğumuz çalışmalarımızda, başarılı bir şekilde ilerlediğimizi görebiliyoruz. Başta çok değerli belediyelerimiz olmak üzere çalışmalarımıza katkıda bulunan birlik müdürümüze ve herkese teşekkür ediyorum. Mesafelerin az olduğu günlerin yakın olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantının bilgilendirme bölümünde ise Birliğin yeni dönemde gerçekleştirdiği ve sürdürmeyi planladığı faaliyetleri içeren bilgilendirme sunumu da meclis üyeleri ile paylaşıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1098 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu