Öztrak: "Devlet Ricalinin Önünde, Atatürk’e Lanet Okundu!"
reklam
12 Haziran 2021
Öztrak:

Öztrak: "Devlet Ricalinin Önünde, Atatürk’e Lanet Okundu!"

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemine dair düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, devlet ricalinin önünde lanet okunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK gündemine dair düzenlenen basın toplantısında konuşan ve açıklamalarına Ayasofya Camii’nde sarf edilen skandal sözlerle başlayan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Hafta sonu, İstanbul’un fethinin 568’inci yıl dönümünü kutladık. İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet Han aldı. Emperyalistlerin işgalinden de Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtardı. Biz her iki atamızla da gurur duyuyoruz. Her ikisini de rahmetle, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Ama dün Ayasofya Camii’nde devlet ricalinin önünde, bir defa daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Kibir, şımarıklık, hazımsızlık ve yalan kutsal mekân Ayasofya’yı adeta mesken tutmaya başladı. Bir emekli imam bu defa, Atatürk’e lanet okumaya cüret etti. O sözleri söylediği Ayasofya’yı, İstanbul’u, Rize’yi ve tüm memleketi emperyalistlerin işgalinden kurtaranın, onların çizmelerinin altından kurtaranın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu unuttu, cehaletini sergiledi.” diye konuştu.

İMAMIN YAPTIĞI REZALETTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İmamın yaptığı suçtur, büyük büyük bir rezalettir. Ama buna, orada oturan devlet ricalinin sessiz kalması da çok daha büyük bir rezalettir. Tarihini bilmeyen, kendini bilmez. Bu imam müsveddesine ve ona sessiz kalan devlet ricaline soruyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, bugün Ayasofya’da, Sultanahmet’te, Süleymaniye’de ecdadın mukaddes emanetleri üzerinde, hak iddia edebilir miydiniz? Bu camilerimizde Kuran-ı Kerim tilaveti icra edebilir miydiniz? Aklı, izanı ve azcık vicdanı olan bunun cevabını bilir. Bugün Kudüs’te, Mescidi Aksa’da yaşananlara bir bakın. Bu topraklarda bugün böyle bir zül yaşamıyorsak, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.” dedi.

DÜRRİZADE VARSA SÜTÇÜ İMAM DA VARDIR

Öztrak, “Tarihi, ‘Keşke Yunan galip gelseydi.’ diyen, meczuplardan öğrenenler, elbette milletinin tarihine de, milli mücadeleye de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de, bu devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de böyle eğri bakar. Ama şunu herkes bilsin. Aziz milletimizin vicdanı çok güçlüdür. Tüm bu eğrileri, hain ve gafilleri mahkûm eder. Ezip geçer. Tarihimizde, ‘Kuvaymilliyeciler’in katli vaciptir.’ diye fetva veren Saray’ın Şeyhülislamı Dürrizade varsa; o fetvayı yırtıp atan, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayımilliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar.’ diyen, milletin kahramanı Sütçü İmam da vardır.” diye konuştu.

NASIL EMANET EDEBİLİYORSUNUZ?

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Kininin, nefretinin esiri olmuş zavallı bir zihniyete, bu ülkenin çocuklarının tertemiz zihinlerinin emanet edilmesi de ayrı bir ibret vesilesidir. Nasıl emanet edebiliyorsunuz? Milletimiz, o gün o camide olan devlet ricalinin nasıl sustuğunu gördü. Bu rezalete, çocuklarının, torunlarının dekor edilmesine göz yuman, buna da sessiz kalanlara yazıklar olsun. Ne güzel demiş Yunus Emre: ‘Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil.’ Hak, hukuk tanımayan, izan yoksunu bu kibre düşmüşlere, milletimiz elbette hakkını helal etmeyecektir.” dedi.

SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ

Öztrak, “Grup Başkan Vekili’miz bu şahıs hakkında, suç duyurusunda bulunmuştur. Ayrıca bizim burada yaptığımız konuşma üzerine savcılar böyle bir suçla ilgili olarak resen harekete geçmelidir. Son olarak bu konuda şunu söyleyeyim; bu olup bitene sessiz kalanlara, gizli gizli alkış tutanlara, milleti bölenleri ve bundan siyasi medet umanlara, milletimizin notunu verdiğini ve bunlara önce seçim sandığına, ardından da tarihin çöplüğüne gömeceğinden en ufak bir tereddüdümüzde yoktur.” diye konuştu.

DEVLET KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Açıklamalarının bir bölümünde, sosyal medyaya düşen ve ülke gündemine oturan görüntülü paylaşımlara da dikkat çeken Öztrak, “Devlet krizi, her gün derinleşiyor. Erdoğan Şahsım Hükümeti’ni açıkça destekleyen, Erdoğan’a karşı çıkanları alenen tehdit eden, hükümetin polis koruması bile verdiği, bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır tefrika halinde, bir takım kirli ilişkileri ifşa ediyor. Kendi ilişkilerini de itiraf ediyor. Millete hesap vermekten kaçan, bağımsız medyayı yok eden Erdoğan Şahsım Hükümeti, sonunda gerçeği arayan milleti, bir suç örgütü elebaşının tefrikalarıyla baş başa bırakma noktasına geldi. Milletin haber alma özgürlüğüne darbe yapmak Erdoğan’a, şimdi çok pahalıya mal oluyor. Dün bu suç örgütü elebaşı bir defa daha kendini ihbar etti. Suriye’ye giden silahların, Bayır-Bucak Türkmenleri’ne gönderilmediğini, El Nusra’ya gittiğini itiraf etti. Daha önce de bir MHP Milletvekili, Tuğrul Türkeş, ‘Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenler’e gitmiyordu.’ demişti.” dedi.

GİZLİLİK KARARINI KALDIRIN

Öztrak, “Bizim Suriye’ye silah gönderme meselesini, bir suç örgütü elebaşının ağzından dinleme ihtiyacımız yok. Bu hususlar, ülkemizde çok iyi bilinen hususlar ve bu husus Türkiye’de çok da mağdur yarattı. Bunlardan biri de, bizim değerli arkadaşımız Enis Berberoğlu. Haksız, hukuksuz bir şekilde MİT TIR’ları davasıyla ilişkilendirilerek, arkadaşımız hapse atıldı. Sayın Genel Başkan’ımız buna ve ülkedeki tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşı Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdü. Ardından Enis Berberoğlu mahkemede aklandı. Yeniden milletvekili seçildi. Meclis’e girdi. Ama yönetim bu konunun ortaya çıkmasından o kadar rahatsızdı ki, Berberoğlu’nun milletvekilliğini düşürmek için olmadık yargı kumpasları kurdurdu. Meclis Başkanı, milletvekilinin hukukuna sahip çıkamadı. Erdoğan’ın vesayeti altındaki mahkemeler, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına bile direndiler. Ama sonunda hak yerini buldu, arkadaşımız Meclis’e döndü. Biz buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz: Milleti suç örgütü elebaşının açıklamalarına mahkûm etmeyin. Enis Berberoğlu davasıyla ilgili dosyanın üzerindeki gizlilik kararını derhal kaldırın. Kaldırın da gerçeklerin ne olduğunu milletimiz bir görsün.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1032 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu