Çevre Koruma Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı
reklam
18 Haziran 2021
Çevre Koruma Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Çevre Koruma Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Çorlu Belediyesi, Çevre Koruma Haftası dolayısıyla etkinlik programı düzenledi. Programda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’muzda, çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerekir.” dedi.

Çorlu Belediyesi, 05-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Çevre Koruma Haftası’nı kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla etkinlik programı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşların beğenisini topladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Belediye binası önünde açılan stantlarda, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

ÇEVRE SORUNLARINA EĞİLMEMİZ ŞART

Program açılışının ardından Özel Çorlu Koleji 3’üncü sınıf öğrencisi Ayşe Mina Can, günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Akabinde kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ayşe Mina Can’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Doğayı korumanın ve gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil bir gelecek bırakmanın insanlık adına yerine getirilmesi gereken en önemli görevlerin başında geldiğinin altını çizen Sarıkurt, “Üzerinde yaşayabileceğimiz, bize böylesine nimetler sunan başka bir gezegen yok. Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’muzda, çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerekir. Sanayi atıklarının kirlettiği derelerimiz, nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep birlikte tetikte olmamız gerekiyor. Kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı da birlikte mücadele etmeliyiz. Ormanlarımıza, doğal yaşam alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle Çukurçengel, Ağıltepe gibi doğal yaşam alanlarımızı yaşatmak, çocuklarımıza miras bırakabilmek adına koruma altına almalıyız. Eğer ormanlarımızın yok olmasının önüne geçmek için bugün gerekli adımlar atılmazsa, yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir doğa olmayacak. Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin ortak noktası şu: ‘Çorlu’da yaşıyoruz ve çocuklarımızı Çorlu’da büyütüyoruz!’ Bunun için de çok geç olmadan harekete geçmeliyiz. Biraz evvel dediğim gibi bize böyle nimetler sunan başka bir gezegen yok ve başka bir Çorlu da yok! Bunu aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

YEŞİL ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Sarıkurt, “Bir başka önlem de çevre korumayı hayat tarzı haline getirebilmekten geçiyor. Bisiklet ve elektrikli motosiklet gibi motorsuz araçlara yönelmek, özel araçlarımız yerine toplu taşımayı daha çok kullanmak, plastik atıkları doğrudan doğaya atmamak, çöplerimizi evlerimizde ayrıştırmak, atık yağlarımızı geri dönüşüme kazandırmak gibi hiç de zor olmayan birkaç uygulamayı alışkanlık haline getirerek, çevreyi korumak adına daha büyük farkındalıklar yaratabiliriz. Çorlu Belediyesi olarak bizler, uzun yıllardır geri dönüşüm konusunda önemli uygulamalar gerçekleştirmekteyiz. Yarınlara temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ Projesi’ni, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzün geri dönüşüm faaliyetleri ile uzun yıllardan bu yana destekliyoruz. Kurum binamızın tamamında ve tesislerimizde, geri dönüşüm adına çöplerimizi ayrıştırıyoruz. Geçtiğimiz hafta, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ‘Sıfır Atık’ Belgesi’ni alarak, bu uygulamamızı da tescilledik. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda evlerindeki ayrıştırılmış çöpleri, plastikleri ve atık yağları toplayarak, yine geri dönüşüme kazandırıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün büyük emekleriyle binlerce ağacı toprakla buluşturuyor, milyonlarca çiçek ekerek kentimizi güzelleştiriyoruz. Bir araya gelmemize vesile olan 05-11 Haziran Çevre Koruma Haftası dolayısıyla bir kez daha Çorlu’muza ait olan ama sahipsiz bırakılan doğal yaşam alanlarımızı yaşatmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Unutmamalıyız ki yeşil alanlarımızdan vazgeçmek demek, geleceğimizden vazgeçmek demektir. Bugün bizlerle beraber olan Namık Kemal Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi yetkililerine teşekkür ediyorum. TESKİ’ye teşekkür ediyorum. Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müze, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’müze ve üniversitemizin bir projesi olan KODER (Koku Derecelendirme) Mobil Uygulama Projesi’ni destekleyenlere, huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmasının ardından Sarıkurt, Çorlu Suyu’ndan alınan su numunesi ile olması gereken temizlikteki su numunesinin renk farkını katılımcılar ile paylaştı.

BEGONYA ÇİÇEĞİ ARMAĞAN EDİLDİ

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından alandaki stantlar ziyaret edildi. Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası tarafından çalınan marşlar eşliğinde etkinlik alanındaki vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Ayrıca etkinliğe katılan vatandaşlara Çorlu Belediyesi’nin mobil kafesi olan Orange Cafe’den içecek ikramında bulunuldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de etkinliğe katılanlara saksıda begonya çiçeği armağan etti.
Editör : Tuğberk Erdem
991 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu