Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
reklam
18 Haziran 2021
Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Peyzaj ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında yürütülen peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Orta refüj, kaldırım ve kavşaklarda yapılan çalışmalar kapsamında, binlerce bitki toprakla buluştu.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif noktalarında başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Emlak Konutları bölgesini kuzeyden güneye şehir merkezine bağlayan Kurtuluş Caddesi ve çevre yolu bağlantı noktalarında yer alan orta refüj, kaldırımlar ile kavşakta 208 adet ağaç ve 8 bin 713 adet çalı bitkisi dikimi gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, dönel kavşak üzerinde dolamid taşı kullanarak peyzaj düzenlemesi yaptı.

Atatürk Evi bahçesinde devam eden çalışmalar kapsamında bahçeye 60 adet gül ve çalı bitkisi dikilerek, bahçe yeniden düzenlendi.

ÇİÇEKLER, TOPRAKLA BULUŞTU

Şeyhsinan Mahallesi Prestij Caddesi orta refüj ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede yeniden peyzaj düzenlemesi gerçekleştiren ekipler, yaklaşık 34 bin 560 adet mevsimlik kadife çiçeğini toprakla buluşturarak alana farklı bir görünüm kazandırdı. Muhittin Mahallesi'nde yer alan İsmet İnönü Parkı’nı da mevsim çiçekleri ile donatan ekipler, park alanına 6 bin 840 adet petunya ve 200 adet zakkum ekimi gerçekleştirdi.

MEVSİMLİK PETUNYALAR KENTİ RENKLENDİRDİ

Kazımiye Mahallesi Salih Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık Konutu önündeki alanda da peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, alana 7 bin 872 adet mevsimlik vinca ve 60 adet taflan çalısı ekim ve dikimi yaptı. Muhittin Mahallesi Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Parkı’nı da 6 bin 480 adet mevsimlik petunya çiçekleriyle renklendiren ekipler, Hürriyet Mahallesi Erim Sokak’ta bulunan orta refüje 8 bin 640 adet mevsimlik kadife çiçeği dikimi gerçekleştirdi. 

YENİ PARKLAR YAPILIYOR

Reşadiye Mahallesi Selim Kâhya Sokak’ta 160 adet çalı bitkisi dikimi yapan ekipler, son bir ay içinde gerçekleştirdikleri peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 73 bin 793 adet çiçek, ağaç, zakkum, çalı ekim ve dikimi gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, ayrıca üç adet parkın yapımına da devam ediliyor.
Editör : Tuğberk Erdem
708 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu