COVID-19 Sonrasında Yeniden Hayata Tutundu
reklam
18 Haziran 2021
COVID-19 Sonrasında Yeniden Hayata Tutundu

COVID-19 Sonrasında Yeniden Hayata Tutundu

Yoğun bakım servisinde entübe olarak tedavi gören ve yoğun bakımdan ileri derece kas erimesi ile yürüyemez halde taburcu edilen Vasfi Duğancı (62), Özel Çorlu Vatan Hastanesi’nde gördüğü 2 haftalık tedavi sürecinden sonra yürüyerek taburcu oldu.

COVID-19 nedeniyle yaklaşık 2 ay kadar farklı bir sağlık kuruluşunun yoğun bakım servisinde entübe olarak tedavi gören ve yoğun bakımdan ileri derece kas erimesi ile yürüyemez halde taburcu edilen 62 yaşındaki Vasfi Duğancı, Özel Çorlu Vatan Hastanesi’nde almış olduğu fizik tedavi seansları ile yeniden yürümeye başladı.

Özel Çorlu Vatan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. M. Önder Dolap, “Hastamız Vasfi Duğancı, hastanemize; yürüyememe, ayakta duramama, kaslarda kuvvet kaybı, solunum güçlüğü, nefes darlığı ve ses kısıklığı şikâyetleri ile başvurdu. Yapılan muayenesi sonucunda hastamızın servise yatışı yapıldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nde kişiye özel hazırlanan ve uygulanan 2 haftalık rehabilitasyon programı sonrasında denge problemleri ortadan kalkan ve yürümeye başlayan hastamız, eşlik eden şikayetleri için de İç Hastalıkları Kliniği’mizde aldığı destek tedavi ile solunum güçlüğü, nefes darlığı ve ses kısıklığı vb. sorunlarından kurtuldu. İki haftalık tedavi sürecinden sonra hastanemizde sağlığına kavuşan ve yürüyerek taburcu edilen Vasfi Duğancı’ya, Özel Çorlu Vatan Hastanesi olarak sağlıklı bir hayat diliyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1046 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu