PAKOP Mücadelesi’nin, Ankara’daki Sözcüleri Oldular
reklam
19 Haziran 2021
PAKOP Mücadelesi’nin, Ankara’daki Sözcüleri Oldular

PAKOP Mücadelesi’nin, Ankara’daki Sözcüleri Oldular

Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya katılan Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas ile Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, PAKOP’a karşı verilen mücadelenin Ankara’daki sözcüleri oldular.

Ergene’nin kırsal mahallesi olan Karamehmet Mahallesi’nde kurulması planlanan 200 tesisli Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) için 1’inci İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’nun sunulduğu toplantıya, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i temsilen Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas ile Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci katıldılar. Ergene halkının hakkını korumak amacıyla söz konusu yapının Ergene İlçesi’ne kurulmasına sonuna kadar karşı çıktıklarını ifade eden Tıknas ve İnci, PAKOP’un kurulmasına karşı verilen mücadelenin Ankara’daki sözcüleri oldular.

TARIM ARAZİSİ OLARAK PLANLANDILAR

Gerçekleşen toplantıda görüşlerini belirten Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, “Karamehmet Mahallesi 148 ada 1 parsel, 149 ada 1 parsel ve 150 ada 1 numaralı parselde kayıtlı taşınmazlar; 24.08.2009 onay tarihli 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda ‘Tarım Arazisi’ olarak, 22.08.211 onay tarihli 1/25.000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı’nda ‘Tarımsal Niteliği 1’inci Öncelikli Korunacak Alan’ olarak planlanmış olup, bu taşınmazlar ‘Aşırı Yeraltı Suyu Çekim Alanı’ ve ‘Yeraltı Suyu Besleme Alanı’ içinde yer almaktadır. Ayrıca söz konusu taşınmazlar, Saray Ovası içinde bulunmaktadır.” dedi.

TARAFIMIZCA UYGUN GÖRÜLMEMEKTEDİR

Açıklamalarına devam eden Tıknas, “Söz konusu bölge Ulaş, Karamehmet ve Velimeşe Mahallelerine yakın mesafede bulunmakta olup civarında mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanları olduğundan, proje kapsamında planlanan faaliyetler ile çevreye verilecek atıklar, İlçemizde yoğun biçimde yapılan tarım faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyecek ve faaliyetler sonucu çıkacak emisyon ve dumanların çevre yerleşmelere rahatsızlık verebileceği öngörülmektedir. Sınırlarımız içerisinde mevcutta fazla olan sanayi alanlarına yeni sanayi alanlarının eklenmesi, hem çevre ve insan sağlığı hem de bahsi geçen mahkeme kararlarına ve plan bütünlüğüne aykırılık teşkil ettiğinden, tarafımızca uygun görülmemektedir.” ifadelerine yer verdi.

SUYA, HAVAYA ve TOPRAĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Ankara’da gerçekleşen toplantıya katılarak Ergene halkının hakkını sonuna kadar savunduklarını ifade eden Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas ve Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ergene’nin suyunun, havasının ve toprağının kirlenmesine izin vermeyeceklerini, Ergene topraklarının ve halk sağlığının kendileri için çok büyük önem arz ettiğini belirttiler.
Editör : Tuğberk Erdem
1136 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu