Antik Kentteki Çalışmalar, Temmuz’da Başlıyor
reklam
19 Haziran 2021
Antik Kentteki Çalışmalar, Temmuz’da Başlıyor

Antik Kentteki Çalışmalar, Temmuz’da Başlıyor

MÖ 600’lü yıllara dayanan bir medeniyete ev sahipliği yaptığı bulgusuna ulaşılan Perinthos Antik Kenti için Cumhurbaşkanlığı onayı çıktı. Marmaraereğlisi Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Temmuz ayı itibariyle kazı çalışmaları başlıyor.

Marmaraereğlisi sınırları içerisinde bulunan Perinthos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının, 4065 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandığı ve Temmuz ayı itibari ile başlayacağı açıklandı. MÖ 600’lü yıllara dayanan bir medeniyete ev sahipliği yaptığı bulgusuna ulaşılan Perinthos Antik Kenti’nde yapılması planlanan kazılarda, birçok gizemin aydınlanacağı tahmin ediliyor.

12 AY BOYUNCA ÇALIŞMA YAPILACAK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “03 Haziran 2021 tarih ve 4065 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile arkeolojik kazı çalışmaları için onay verildi. Bu kararla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, kazı çalışma programı ve takvimine göre işlemler yürütecek. 12 ay boyunca çalışma yapılacak alanlar içerisinde değerlendirilme yapıldı. Önemli tarihsel bulgulara ulaşmayı ümit ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

KAZI BÖLGESİ BİR CEVHER

Marmaraereğlisi’nin tarihi değerini ortaya çıkarmak, kent yaşamına kazandırmak ve turizm açısından da hizmetine sunmak için çalıştıklarını dile getiren Ata, “Kazı alanının bulunduğu bölge bir cevher. ‘Bayrak Tepe’, ‘Güngörmez’ dediğimiz, kentin tarihini içinde yaşatan alanlar. Buradaki tarihi mirasımızı korumak ve gün yüzüne çıkarmak, yeniden halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bu vesileyle ülkemizin turizmine de, tarihi değerler yoluyla katkı koymak istiyoruz. Bu çalışma ile hem ilçemizin tarihi günümüzle buluşacak hem de turizmimize büyük katkı sağlanacak.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
827 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu