Hak ve Ekmek Mücadelesinde Geçen 29'uncu Yıl
reklam
19 Haziran 2021
Hak ve Ekmek Mücadelesinde Geçen 29'uncu Yıl

Hak ve Ekmek Mücadelesinde Geçen 29'uncu Yıl

18 Haziran 1992 tarihinde kurulan ve aynı zamanda Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu) Üyesi de olan Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen), 29’uncu yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

18 Haziran 1992 tarihinde kurulan Türk Büro-Sen, 29’uncu yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Tekirdağ-Çanakkale Şube Başkanı Adnan Gürel, “Kendini memurlarımızın haklarının korunması ve geliştirilmesi için adamış, memur sendikacılığının uluslararası standartlara taşınması için mücadele etmeye söz vermiş, bu mücadelede Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerini kendine şiar edinmiş ve toplumun tüm kesimlerinin milli gelirden pay alabilmesi için yola çıkanların sendikası bugün 29 yaşında. Mücadelesinin temeline insanı, kuruluş ilkelerine ‘İnsan Mukaddes, Emek Kutsal’ anlayışını alan, ‘Bizim ilkemiz, Önce Ülkemiz’, ‘Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız’ felsefesini kendine düstur edinen, alın teri ve emeğin kıymetini her şeyin üstünde tutan, hiçbir baskıya boyun eğmeden bugüne gelen, her daim memurun lehine kazanımların altına imza atan, yürekli ve cesur Türk Memuru’nun tek birleşme adresi olan Sendikamızın 29’uncu yaşı kutlu olsun.” dedi.

ZİRVEYE TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Gürel, “Türk Büro-Sen kuruluş amacına uygun olmak, kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, üyeleri arasında karşılıklı dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, çalışma ve toplumsal barışı sağlamak ve devam ettirmek için, demokratik esaslar çerçevesinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, milli egemenliğe, insan haklarına, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak 29 yıldır onurlu bir mücadele vermektedir. Dün hangi sevda ile yola çıktıysak ve o sevdamızı gerçekleştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıysak, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla kutlu yürüyüşümüz sürecektir. Bu mücadelede, on binlerce arkadaşımızın emeği ve alın teri vardır. Onurlu, hak bildiğini hak için haykırmasını bilen, dik duruşlu, rüzgâra göre yön ve saf değiştirmeyen üyelerimize, iş yeri, ilçe, il temsilcilerimize ve şube yönetim kurullarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu mücadelede emeği geçen ve Hakk’a uğurladığımız tüm Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Yöneticilerimiz, İl/İlçe/İşyeri Temsilcilerimiz ve üyelerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bize bıraktıkları bu şanlı mücadele bayrağını zirveye taşıyacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.

‘MEMUR PAKETİ’ MUTLAKA ÇIKMALI!

Basın açıklamasına devam eden Gürel, “29 yıldır onurlu, kararlı ve dik duruşundan asla taviz vermeyen, her eylem ve söyleminde kuruluş amacına bağlı olarak daima kamu çalışanlarının hak ve çıkarlarını gözeten bir sendika olarak, kamu çalışanlarının teveccühüne mazhar olmuş ve gönüllerinde taht kurmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sorumlu sendikacılığın gereği her daim memurun yanında olduk, derdiyle dertlendik. 29’uncu yılımızda buradan sesleniyoruz; ‘Memur Paketi’ mutlaka çıkmalı!” dedi.

‘MEMUR PAKETİ’ SÖYLEMİ GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

Gürel, “Kamu çalışanlarının alım gücü maalesef her geçen gün azalmaya devam ediyor. Bugün itibarıyla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 9 bin lira civarında iken, ortalama memur maaşları yoksulluk sınırının çok altında kalmıştır. Beceriksiz sendikaların, memur ve emeklileri getirdiği durum ortadadır. Artık yetkili olma zamanımız gelmiştir. Bu, memur ve emekli için kaçınılmaz bir durumdur. Yetkili olduğumuz dönemlerde bizim yaptıklarımız da ortadadır. O dönemlerdeki kazanımlarımız maalesef ki bir bir memurun elinden gitmiştir. ‘Memur Paketi’ söylemimiz, hala güncelliğini korumaktadır. Bu paketin içindeki maddelerin hayata geçirilmesi durumunda, birçok sorunun üstesinden gelineceği kanaatindeyiz.” diye konuştu.

TALEPLERİNİ BİR BİR SIRALADI

Gürel, “Memur Paketi” içerisinde bulunması gereken taleplerini ise şu şekilde sıraladı: 

-Tüm ödemelerin emekliliğe sayılması ve bayram ikramiyesi gibi taleplerimiz konusunda ısrarımız devam ediyor.

-Sözleşmeli çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve kadrolu istihdamın bütün hizmet kollarında geçerli olmasını istiyoruz. İş güvencesi, Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Büro-Sen’in kırmızıçizgisidir. Farklı istihdam içerisinde kamu hizmetlerini sürdürmek kolay değil, dolayısıyla sözleşmeli istihdam modelinden bir an önce vazgeçilmelidir.

-3600 ek gösterge konusunu söylemekten yorulduk. Sürekli olarak dile getiriyoruz; “Gelin bunu bir an önce hayata geçirelim!” diye. Salgın döneminde kamu çalışanları bunu fazlasıyla hak ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözü, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce yerine getirilmelidir. Türkiye Kamu-Sen bu konuda çok ciddi bir çalışma yaptı ve o kanun teklifi, Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. Biz bu konuda ısrarlıyız, bir an önce ek göstergenin çıkmasını bekliyoruz.

-Vergi dilimleri, son derece can sıkıcı bir durum… Kamu çalışanlarının ödedikleri vergiler, sanıyorum vergi rekortmeni olacak düzeydedir. Memurlar maaşlarını almadan, ihtiyaçlarını karşılamadan, devlete olan sorumluluğunu yerine getirmek üzere vergilerini ödüyorlar. Ortada bir haksızlık var, bu haksızlığı gidermek için kamu görevlilerini yüzde 15’lik vergi diliminde sabitlemek gerekmektedir.

-Yardımcı hizmetlilerin sorunlarını yakından biliyoruz. Bu insanlar emek vermişler, emeğe saygı duymak gerekir. Genel idari hizmetler sınıfına alıp memur kadrosu verilmeli ve bu arkadaşlarımız motive edilmeli.

-Mülakat Sistemi’ne cepheden karşıyız ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Mülakat, kul hakkı demektir. Her alanda mülakat kaldırılmalıdır.

-Liyakat esaslı Görevde Yükselme Sistemi getirilmelidir.

-4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda meydana gelen aksaklıklar ortadan kaldırılmalıdır.

-Memur ve emekli maaşları, ekonomik gerçeklere göre revize edilmelidir.
Editör : Tuğberk Erdem
968 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu