Ergeneli Kursiyerlerden, Ekmek İsrafına “Dur!” Diyen Proje
reklam
06 Temmuz 2021
Ergeneli Kursiyerlerden, Ekmek İsrafına “Dur!” Diyen Proje

Ergeneli Kursiyerlerden, Ekmek İsrafına “Dur!” Diyen Proje

Dünya Çevre Koruma Haftası’nda ekmek israfına “Dur!” demek için proje geliştiren Ergene Belediyesi Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim gören kursiyerler, bayat ekmekten ekmek köftesi, ekmek tatlısı, ekmek helvası ve lavaş yaptılar.

Ülkemizde; günde 10 milyon, yılda ise 3,6 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. Bu duruma dikkat çekmek ve bir nebze de olsa ekmek israfının önüne geçmek adına proje geliştiren Ergene Belediyesi Aşçı Yardımcılığı Kursu’ndaki kursiyerler, bayat ekmekten ekmek köftesi, ekmek tatlısı, ekmek helvası ve lavaş yaptılar. Bayat ekmekten onlarca tarif geliştiren kursiyerler, hem çok lezzetli hem de oldukça düşük maliyetli yemek hazırlamanın mümkün olabileceğini ispat ettiler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Türk toplumunda çok fazla tüketilen ekmeğin, ayrı bir değeri vardır. Toplumun bazı kesimlerinin yiyecek ekmeği bile bulmakta zorlandığı bir süreçte, ekmek israfının önüne geçilmesinin çok büyük bir önem arz ettiğini düşünüyorum. Ergene Belediyesi’nin bayanlara yönelik ücretsiz olarak açmış olduğu Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim gören kursiyerlerimiz, bu doğrultuda bir proje geliştirdiler. Ekmek israfına ‘Dur!’ demek için harekete geçen ve bayat ekmekten onlarca tarif geliştiren kursiyerlerimiz, birbirinden lezzetli yemeklerin altına imza attılar. Evlerimizdeki bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğimizi gösteren bu güzel projedeki emeklerinden dolayı kurs öğretmenimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Ekmeğin insanların en temel besin kaynağı olduğunu belirten Yüksel, “Ne yazık ki ülkemizde ve tüm dünyada en çok israf edilen gıda ürünlerinin başında ekmek gelmektedir. Bir yandan milyarlarca ekmek çöpe atılırken, diğer yandan dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca insan açlıkla savaşıyor. Ergene Belediyesi olarak, ekmek israfının önlenmesi ile ilgili çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Tüm halkımıza, evlerinde tüketebilecekleri kadar ekmek almaları konusunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
975 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu