“Erdoğan, Düyunu Umumiye Memurluğuna Soyundu!”
reklam
06 Temmuz 2021
“Erdoğan, Düyunu Umumiye Memurluğuna Soyundu!”

“Erdoğan, Düyunu Umumiye Memurluğuna Soyundu!”

Millet İttifakı’nın iktidarında “Talan İstanbul” Projesi’ne tek kuruş çalışmayacağını belirten CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi: “Milletimizin karşısında, yandaşlarının yanında, Düyunu Umumiye memurluğuna soyundu!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Millettin halini görmeyen, sesini duymayan, milleti bir başına bırakıp, ‘Varsa yoksa yandaşım’ diyen, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin elinde ülkemiz, büyük bir buhran yaşıyor. Tek adam vesayet rejimi, müsilaj misali her yere bulaşıyor, milletimizin nefesini kesiyor. Metal yorgunu yönetim, her geçen gün devlet krizini derinleştiriyor. Ekonomik krizde milletimizi yapayalnız bırakıyor.” dedi.

KURALSIZLIK “YENİ KURAL” OLDU

CHP Sözcüsü Öztrak, “Adalet, mülkün temelidir. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, bize bunu öğretmiştir. Mevlana hazretleri; ‘Adalet; her şeyi yerli yerine koymak, her hakkı sahibine vermektir. Ağaca su verirsen adalet, dikene su verirsen adaletsizlik olur.’ diyor. Bu sözlerin doğruluğunu, tek kişilik vesayet rejiminin düğmesine basıldığı 2014’ten sonra yaşadıklarımız bir kere daha gösterdi. Yönetimin şahsileşmesi, kurumlarımızı çökertti. Erdoğan Şahsım Hükümeti’yle kuralsızlık, ‘yeni kural’ haline geldi. Kimse önünü göremez oldu. Güven bitti. CHP Ekonomi Masası, geçtiğimiz hafta Konya’daydı. Konya’da da güven bitmiş. Yatırım iştahı kalmamış. Bir iş insanımız; ‘Vadeyle alım yapmıyorum, işimi krediyle çevirmiyorum. Yarın bir şey olur da batarsam, kimsenin günahına girmek istemem.’ diyor. Aslında bu durum, ülkedeki halin vahametini ortaya koyuyor. Adaletin olduğu yerde, ekmek herkese yeter. Adaletin olmadığı yerde, tarlaya karga, ambara fare, fırına hırsız, memlekete haramiler dadanır.” diye konuştu.

ABD’DE 225 YIL, TÜRKİYE’DE 7,5 YIL

Öztrak, “Beytülmal, devleti yönetenlerin namusudur. Adaletle, kuralla yönetilen ülkelerde yöneticiler, Hazine’deki her bir kuruşun hesabını millete vereceklerini bilirler. Haramilerin Hazine’ye uzanan ellerini de keserler. Ülkeler böyle gelişir. Amerika Birleşik Devletleri; usulsüz yollarla kazanılan, vergisi ödenmeyen, Hazinesi’nden kaçırılan 470 milyon dolar kara paranın peşine düşüyor. Bu paranın 133 milyon doları da Türkiye’de aklanmış. Amerika, bu 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Şebekenin Türkiye’deki ayağı Sezgin Baran Korkmaz’ı, Avusturya’da gözaltına aldırıyor. Tam 225 yıl hapis cezasıyla yargılamaya hazırlanıyor. Ama Sezgin Baran Korkmaz’a, kara para aklama suçundan, Türkiye’de de dava açılmış. Burada kaç yıl hapis cezasıyla yargılanıyor? Sadece 7,5 yılla. O da 7,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Bir tarafta 225 yıl, diğer tarafta 7,5 yıl. Fark, 30 kat.” dedi.

128 MİLYAR DOLAR KONUSUNDA “TIK” YOK!

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Amerika, 21 trilyon dolarlık bir ekonomi. Türkiye ise 717 milyar dolarlık bir ekonomi. Fark burada da 30 kat. Aslında bu bir tesadüf değil. Bu bir tevafuk da değil… Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, Türkiye’nin 30 katıysa, bunun bir sebebi de haksızlığa, hukuksuzluğa, hazinenin soyulmasına verilen cezanın bizden 30 kat daha fazla olması, yani Amerika’nın bu işlerde bizden 30 kat daha fazla duyarlı olmasıdır. 21 trilyon dolarlık Amerikan ekonomisi, buharlaşan 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Hesabını dünyanın her yerinde soruyor. 717 milyar dolarlık Türkiye ekonomisinde, Merkez Bankası kasasından buharlaşan 128 milyar doların hesabını kimse veremiyor. Muhalefet’in Meclis’te hesap sormasına da imkân verilmiyor. Millet adına ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ diye afişler asıyoruz. Mahkemeleri eliyle yasaklamaya kalkıyorlar.” diye konuştu.

ORASI İCRA MAKAMI, RİCA MAKAMI DEĞİL!

Öztrak, “Ama ne diyor atalarımız: ‘Hesapsız kasap, ya bıçak kırar ya masat.’ Buharlaştırdıkları 128 milyar doların hesabını veremeyenler, bugün çıkmış ödünç döviz bulabilmek için SWAP anlaşmalarının peşinde koşuyorlar. Neden? Yine işin kolayına kaçıyorlar, göz boyamaya çalışıyorlar, kuruttukları rezervleri makyajla gizleyebileceklerini sanıyorlar. Malezya’nın, Azerbaycan’ın, Güney Kore’nin, Rusya’nın, himmetine muhtaç olmuşlar. Ya Allah aşkına, bir kendinize gelin. Siz icra makamısınız, başka ülkelerden rica makamı değilsiniz… Merkez Bankası kasasını dolduracak, dört başı mamur bir program yapacak takatleri yok. O zaman işte görüntüyü kurtarmak için kapı kapı dolaşıp, ricacı oluyorlar.” dedi.

MAHKEMENİN ADRESİ NEDEN LONDRA?

Açıklamalarını sürdüren Öztrak, “Amerika’dan F-35 savaş uçağı almak için, 1,5 milyar dolar verdik. Şimdi Amerika ne F-35 uçaklarını veriyor, ne de 1,5 milyar doları iade ediyor. Peki, Saray’daki kibir abidesinin gıkı çıkıyor mu? Hayır! Amerika Birleşik Devletleri, kendi Hazinesi’nden çıkan 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Kendinden çalınan parayı, söke söke tahsil etmeye uğraşıyor. Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti, bizim Hazinemizden çıkan 1,5 milyar doları Amerika’dan söke söke alamıyor. Milletin hakkını söke söke alması gereken Erdoğan Şahsım Hükümeti, üstüne üstlük bir de kıbleyi şaşırıyor. Haramilerle bir olup, milletin hakkının söke söke gasp edilmesinin yolunu açmaya kalkıyor. ‘Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak.’ dedikleri projeler için, sadece bu yılın ilk 5 ayında, milletin cebinden 11,5 milyar lira çıktı. Şimdi öyle gözüküyor ki bu devran sürüp gitsin diye, sözleşmelere tahkim maddeleri koymuşlar. Yetmemiş, yandaşların işini sağlam kazığa bağlamak için, yetkiyi de Londra’daki mahkemelere vermişler. Şimdi, bu projelerin sahibi kim? Türkiye Cumhuriyeti… Bu projeleri yapan kim? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları… Ama bir sorun çıkarsa, sorunu Londra’da majestelerinin mahkemeleri çözecek. İşte bunların yerlilik ve millilik anlayışı!” diye konuştu.

DÜYUNU UMUMİYE MEMURLUĞUNA SOYUNDU

Öztrak, “Şimdi Talan İstanbul Projesi’nde de, aynı düzeni devam ettireceklerini açıklamışlar. Biz Millet İttifakı’nın iktidarında; ‘Talan İstanbul Projesi’ne tek kuruş çalışmayacak.’, ‘Milletten alınan ne varsa, söke söke geri alıp, millete geri vereceğiz.’ dedik. Erdoğan hemen arkasından çıktı, bizi devleti bilmemekle suçladı. ‘Uluslararası tahkimde, o parayı sizden söke söke alırlar.’ dedi. Bir kere her şeyden önce parayı sizden söke söke alırlar diyerek Erdoğan da, Partisinin Grup Başkanvekili’nin yaptığı gibi, Millet İttifakı’nın artık iktidara geleceğini kabullendi. Ama bu arada da milletimizin karşısında, yandaşlarının yanında, Düyunu Umumiye memurluğuna soyunmayı da unutmadı.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
758 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu