Başkan Yüksel: “Ergene’nin Başpehlivanı Benim!”
reklam
12 Temmuz 2021
Başkan Yüksel: “Ergene’nin Başpehlivanı Benim!”

Başkan Yüksel: “Ergene’nin Başpehlivanı Benim!”

Bu yıl 660’ıncısı yapılacak Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ‘dualı çayıra’ çıkacak olan başpehlivanları Velimeşe’deki spor tesislerinde ağırlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yine iddialı açıklamalarda bulundu: “Ergene’nin Başpehlivanı Benim!

Bu yıl 660’ıncısı gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde mücadele verecek olan başpehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan ve eski başpehlivan Gökhan Arıcı’yı Velimeşe’deki spor tesislerinde misafir eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’nin de başpehlivanı benim!” diyerek yine gündem oldu. Bilindiği üzere Kırkpınar’da başpehlivanlık unvanını 3 kez üst üste kazanan güreşçilere, ebedi olarak “Altın Kemer” veriliyor. Bir dönemi Velimeşe Belediyesi’nde, iki dönemi de Ergene Belediyesi’nde olmak üzere 3 dönem üst üste belediye başkanlığı seçimini kazanan Yüksel’e, “Altın Kemer” verilip verilmeyeceği ise espri konusu oldu.

YAĞLI GÜREŞLERE, ÇOK EMEK VERDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne katılacak olan Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan ve antrenörü Gökhan Arıcı’yı Velimeşe’deki spor tesislerinde misafir eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, dualı çayıra çıkacak olan başpehlivana başarılar diledi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür eden ve Hüseyin Gümüşalan’ın hem antrenörü hem de ustası olan başpehlivan Gökhan Arıcı ise “Başkan’ımız, sağ olsun yağlı güreşlere çok emek verdi. 12 senedir buraya geliyoruz. Burada yıllarca güreşlere katıldık. Kırkpınar’a giderken de Ergene’den geçip gitmeye gönlümüz el vermedi. Kendisine uğrayarak, halini hatırını sormayı istedik. Kendisine misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

BİZİM FAVORİMİZ, HÜSEYİN GÜMÜŞALAN

Gerçekleştirilen görüşmeye Yavuz Akpınar’ın vesile olduğunu dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yavuz Ağabey, her sene güreşçileri Kırkpınar’a uğurluyor. Bu sene kendisiyle, Velimeşe’deki spor tesislerimizde bir araya geldik. Güreş, bizim ata sporumuz. ‘Türk gibi güçlü’ sözünü, biz güreş sayesinde dünyaya duyurduk. O yüzden güreş; bizim milli sporumuz, ata sporumuz. Güreş sevgisi de bana atadan, dededen geliyor. Rahmetli dedem, güreşi çok severdi. Biz de güreşçilerimize bugüne kadar sahip çıktık, geleneği devam ettirdik. Pandemi dolayısıyla bu sene yapamadık, ama inşallah Allah’ın izniyle seneye geleneksel güreşimizi devam ettireceğiz. Bu sene, bizim favorimiz Hüseyin… Dualarımız onunla olacak. Allah’ın izniyle Hüseyin bu sene derece yapacak ve dönüşünde biz yine burada beraber olacağız. Kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum.” diye konuştu.

ERGENE’NİN BAŞPEHLİVANI BENİM!

Ergene Belediyesi’nin sporun ve sporcunun dostu olduğunun altını çizerek spora olan yatırım ve destekleri hakkında da konuk başpehlivanlara bilgiler veren Yüksel; daha sonra Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olarak 2’nci Lig’te mücadele eden Ergene Velimeşespor’un maçlarını oynadığı Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nu, Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri’ni ve Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nu gezdirerek yapılan çalışmaları aktardı. Ziyaret sırasında kendisinin de “Ergene’nin Başpehlivanı” olduğunu kaydeden Yüksel, yaptığı iddialı açıklama ile yine gündem oldu. 
Editör : Tuğberk Erdem
865 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu