Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı
reklam
14 Temmuz 2021
Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı

Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı

Isparta’daki Lavanta Tarlaları’nı ve Salda Gölü’nü gezmek amacıyla düzenlenen tura katılan 35 Tekirdağlı vatandaş, aralarında bulunan bir kişinin yaptırdığı PCR Testi sonucunun pozitif (+) çıkmasının ardından karantinaya alındı.

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’ne bağlı Kuyucak Köyü’nde bulunan Lavanta Tarlaları’nı ve “Türkiye’nin Maldivleri” olarak nitelendirilen Salda Gölü’nü kapsayan 3 günlük yurtiçi turuna katılan 35 Tekirdağlı vatandaş, karantina altına alındı.

Tekirdağ Günaydın Gazetesi’nin yaptığı habere göre; yola çıkmadan önce PCR Testi (COVID-19 Testi) yaptıran, ancak sonucun gelmesini beklemeden tura katılan bir kişinin test sonucu pozitif (+) çıktı. Bu kişi, 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü Jandarma tarafından yapılan denetimde tespit edildi. Bunun üzerine tur şirketi personelinin de aralarında bulunduğu toplam 35 kişi, Isparta Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenci Yurdu’nda karantinaya alındı. Karantina altına alınan vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Ayrıca karantinaya alınan vatandaşların, Isparta’daki bir otelde konakladığı bilgisine de ulaşıldı. Karantina altına alınan vatandaşların ne kadar süreyle karantinada kalacakları (10 ile 14 gün arası) ve karantina süreci göz önünde bulundurulduğunda Kurban Bayramı’nı Isparta KYK Öğrenci Yurdu’nda geçirmek zorunda kalıp kalmayacakları konusu ise belirsizliğini koruyor.

Haber Merkezi’mizin konuya ilişkin bilgi edinme çalışmaları devam ediyor… 

Editör : Tuğberk Erdem
1327 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu