15 Temmuz Kahramanları, Çorlu Şehitliği’nde Anıldı!
reklam
23 Temmuz 2021
15 Temmuz Kahramanları, Çorlu Şehitliği’nde Anıldı!

15 Temmuz Kahramanları, Çorlu Şehitliği’nde Anıldı!

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen törende, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden kahramanlar bir kez daha anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden toplam 251 (5 asker, 62 polis, 173 sivil) vatandaşımız, Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen program ile bir kez daha anıldı. Çorlu İlçe Müftülüğü’nün Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Teyfik Algan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, Büyük Birlik Partisi (BBP) Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, askeri ve mülki erkân ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

ÜZERİNDEN, TAM 5 YIL GEÇTİ

Düzenlenen programın sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Bugün, Demokrasi ve Milli Birlik günü. Bundan tam 5 yıl önce FETÖ’cü hainler tarafından ülkemize, darbe girişiminde bulunuldu. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve milletimizin ferasetiyle, Allah’a şükürler olsun ki darbe girişimi önlendi. Bugün, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu ilçemizde de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda, Çorlu Şehitliği ziyaret edildi. Etkinlikler, 00.13 saatlerine kadar devam edecek. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum.” dedi.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada “Bugün, 15 Temmuz’un 5’inci yılı… Türk Demokrasisi’ne, Anayasal Düzen’e, milletin birlik ve beraberliğine kast eden; yerelde gözüken, ama uluslararası boyutta olduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün ülkemize karşı gerçekleştirdiği darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Bu sürecin, unutulmaması gereken noktaları var. Ülke adına unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri de ‘milli birlik ve beraberlik’ içerisinde, ‘ortak akılla’ baş edilemeyecek hiçbir problemin olmadığı gerçeğidir. Bu vesileyle; bütün gerçekleri görerek, Atatürk’ün kurduğu bu ülkede, Atatürk’ün belirlediği çizgi üzerinde, memleketin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için, dün olduğu gibi bundan sonra da hep beraber hareket etmeliyiz. Bugün, O’nu bir kere daha hatırlıyoruz.” diye konuştu.

15 TEMMUZ TEMALI RESİM SERGİSİ

Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan kursiyerler tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz’ temalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin giriş katındaki fuaye alanında gerçekleştirilen sergi açılışına; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan katıldı. Açılışın ardından sergide yer alan eserler tek tek incelenirken, kurs öğretmenleri tarafından da detaylı açıklamalarda bulunuldu.

SÜLEYMANİYE CAMİ’NDE MEVLİT OKUTULDU

Öğlen namazı öncesinde Süleymaniye Cami’nde, şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve dualar okundu. Çorlu İlçe Müftülüğü, cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulundu.
Editör : Tuğberk Erdem
938 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu