Çorlu Belediyesi, Afetzedeleri Yalnız Bırakmadı
reklam
14 Kasım 2021
Çorlu Belediyesi, Afetzedeleri Yalnız Bırakmadı

Çorlu Belediyesi, Afetzedeleri Yalnız Bırakmadı

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde meydana gelen yangınlar ile Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketinde çeşitli derneklerle ve vatandaşlarla iş birliği yapan Çorlu Belediyesi, zor günlerinde afetzedeleri yalnız bırakmadı.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde meydana gelen yangınlar sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımıza Çorlu Belediyesi’nden de destek geldi. Yangınların başlamasından kısa bir süre sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait arazöz aracını ve 2 çalışanını Marmaris’e gönderen Çorlu Belediyesi, ilk günden itibaren bölge ile irtibat kurarak destek oldu. Ekipler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris İtfaiye Grup Amirliği koordinasyonunda yangına karşı canla başla mücadele etti. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Reşadiye Mahalle Meclisi iş birliği ile toplanan yardımlar da tıra yüklenerek Manavgat’a gönderildi.

ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜK DESTEK

Çorlu halkına da çağrıda bulunan Çorlu Belediyesi, resmî sosyal medya hesaplarından afet bölgesine gönderilmek üzere acil ihtiyaç listesi yayımlayarak yardım çağrısında bulundu. Çorlulu vatandaşlardan gelen 5 bin 750 kilo hayvan yemi, kuru gıda ve tıbbi malzemeler, tırlara yüklenerek afet bölgesine ulaştırıldı. Çorlu Ziraat Odası ve Yenice Mahallesi çiftçilerinin katkıları ile hazırlanan Manavgat’taki afet bölgesine gönderilmek üzere temel gıda ve tıbbi yardım malzemelerinin yanı sıra besin bulmakta zorlanan hayvanlar için de saman ve yem yüklenen tırlar yola çıktı. Yenice, Önerler, Şahpaz, Yakuplu ve Yeniçiftlik mahalleleri çiftçileri de Çorlu Belediyesi iş birliği ile Manavgat, Muğla ve Milas’a saman balyaları göndererek bölgedeki çiftçilere ve hayvanlara destek oldu.

Yangınların etkisi henüz geçmemişken Karadeniz’de meydana gelen ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan sel taşkınının ardından yaralarını sarmaya çalışan bölge halkına, Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) ve Çorlu Belediyesi’nin katkılarıyla, bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi. Mağdur olan vatandaşların bir nebze de olsa yaralarını saracak olan yardımlar, Kastamonu’ya ulaştırıldı.

Yangın ve sellerle boğuşan afet bölgelerine gönderilmek üzere Çorlu Belediyesi koordinasyonunda Çorlu halkının destekleriyle toplanan; içinde gıda, tıbbi malzeme, ev eşyası, hayvan yemi ve saman balyalarının olduğu toplamda 6 tır Çorlu’dan afet bölgesine gönderilmiş oldu.

SARIKURT: “YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Konu ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Akdeniz ve Ege’deki yangınlar, hepimizin ciğerini yaktı. Karadeniz’de onlarca vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve hâlâ kayıpların arandığı sel felaketi ise hepimizin yüreğini acıttı. Dileğimiz tabii ki böylesi afetlerin bir daha yaşanmaması, fakat en büyük temennimiz bu acı olaylar yaşanmadan önce önlem alınması… Bir kez daha yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
669 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu