Minik Tarık'ın Başına Gelenler; Görünmez Kaza Mı, Ağır İhmal Mi?
reklam
14 Kasım 2021
Minik Tarık'ın Başına Gelenler; Görünmez Kaza Mı, Ağır İhmal Mi?

Minik Tarık'ın Başına Gelenler; Görünmez Kaza Mı, Ağır İhmal Mi?

Üzerine kale direği devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Tarık Demiran’ın ölümünü TBMM gündemine taşıyan Tekirdağ Milletvekili Yüceer, “İhmali bulunanlar ortaya çıkarılmalı ve sorumlular bir an önce yargı önünde hesap vermelidir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer; 07 Ağustos 2021 tarihinde Süleymanpaşa’da, 13 Kasım İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki halı sahada oynayan 6 yaşındaki Tarık Demiran’ın üzerine kale direği devrilmesi sonucu hayatını kaybetmesini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milletvekili Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

SORUMLULAR, HESAP VERMELİ

Kale direğinin devrilmesi sonucu 6 yaşındaki Tarık Demiran’ın hayatını kaybetmesinin kaza denilerek geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Yüceer, “Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan, okul gibi güvenli olması gereken bir alanda, 6 yaşında minicik bir yavrumuzun bu şekilde ölmesi kaza olarak geçiştirilemez. Burada bir ihmal söz konusu… Başka yavrularımızın ölmemesi, canlarımızın yanmaması için ihmali bulunanlar ortaya çıkarılmalı ve sorumlular bir an önce yargı önünde hesap vermelidir.” diye konuştu.

TESİSLER, ACİLEN DENETLENMELİ!

Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle 28 spor tesisi açılışı yapacağını hatırlatan Yüceer, “AKP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in sosyal medya paylaşımından anladığımız kadarıyla, yavrumuzun hayatını kaybettiği sahayı 06 Mart 2021’de ziyaret etmiş, sahaların durumunu değerlendirmiş. Dikkatli davranılmamış olacak ki Tarık çocuğumuz yaşamını yitirdi. Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün sitesindeki bilgilere göre Süleymanpaşa Belediyesi’nin Bakanlık desteğiyle yapmayı planladığı 28 tesis içerisinden bugüne kadar Hüseyin Pehlivan İlkokulu, Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu, Yavuz Mahallesi İnönü Ortaokulu, Kumbağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safiye Osman Çeliker İlkokulu, Öğretmen Mediha Mehmet Tetikol Ortaokulu ve Karacakılavuz Anaokulu’ndaki spor tesislerinin açılışı yapıldı. Bu okullarda ve diğer okullarda benzeri acıların yaşanmaması için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı sürdürülen spor tesislerinin bir an önce denetlenmesi gerekmektedir.” dedi.

KONTROL SORUMLULUĞU KİME AİT?

Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-Halı saha tesisi okula teslim edilirken teknik usullere uygun olup olmadığına dair bir belge düzenlenmiş midir?

-Halı saha tesisinin yapımı sırasında kale direklerinin teknik usule uygun olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilmiş midir?

-Tesis ile ilgili devir teslim protokolü yapılmış mıdır? Yapıldıysa tesisin bakımı ve kontrol sorumluluğunun kime ait olduğu belirtilmiş midir?

-Tesisin periyodik kontrolü yapılmış mıdır?

-13 Kasım İlköğretim Okulu’ndaki tesis gibi Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2021 yılında yaptırılan, Hüseyin Pehlivan İlkokulu, Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu, Yavuz Mahallesi İnönü Ortaokulu, Kumbağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safiye Osman Çeliker İlkokulu, Öğretmen Mediha Mehmet Tetikol Ortaokulu ve Karacakılavuz Anaokulu’nda yer alan spor ve oyun alanlarının usule uygun yapılıp yapılmadığı kontrol edilmiş midir? Bu alanların periyodik kontrolü yapılmakta mıdır?

Editör : Tuğberk Erdem
822 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu