Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Sahnesinde
reklam
14 Kasım 2021
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Sahnesinde

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Sahnesinde

2021 Dünya Odalar Yarışması’na, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile beraber yürüttüğü “Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” Projesi ile katılan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), “En İyi Sıra Dışı Proje” Kategorisi’nde finale kaldı.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenen ve tüm dünyadaki Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından hazırlanmış projelerin uluslararası platformda değerlendirildiği 2021 Dünya Odalar Yarışması’na, TRAKYAKA ile beraber yürüttüğü “Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” Projesi ile katılan Çorlu TSO, “En İyi Sıra Dışı Proje” Kategorisi’nde finale kaldı.

ÇORLU’MUZU DÜNYAYA TANITACAĞIZ

En İyi Dijital Proje, En İyi Dayanıklılık Projesi, En İyi İklim Eylemi Projesi ve En İyi Sıra Dışı Proje olmak üzere 4 farklı kategoride değerlendirilen yarışmaya, 33 ülkeden başvuru yapıldığını ileten Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Projemize ve ekibimize olan inancımız tam. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, bölgemizi tekrar gururlandıracağız.” dedi.

SIRA DIŞI PROJEDE NELER VAR?

Çorlu TSO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi En İyi Sıra Dışı Projesi’yle; birçok sanayici, üretici ve ihracat yapan, yapmak isteyen firmalar için yeni yol haritası oluşturmalarını sağlayacakları bir sistem tasarlandı. Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’yle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin dünya pazarlarında rekabet gücünü arttırmak için TRAKYAKA ile birlikte yönetilen ve yeni pazarlar ve müşteriler bulup bölgenin ihracat gücünü artırılması hedefleniyor. Bu hizmet, tüm üyelere ücretsiz olarak sunuluyor. İhracatı gerçekleştirilecek ürünler için hedef pazar araştırması ile ürüne ait ülkelerin, hedef müşteri araştırması ile belirlenen ülkede faaliyet gösteren hedef müşterilerin, danışmanlık hizmeti ile firmanının ihracat yol haritası çıkartılarak; firma bilgileri, rekabetçi ithalat araştırması ile sürdürülebilir, güvenilir, ucuz ve kaliteli ithalat için potansiyel tedarikçiler, uluslararası ihale sorgulama ile ürüne yönelik uluslararası ihaleler araştırılıyor. İhracat yapan, yapmak istiyen veya ürün grubu belli değilse, hangi ülkeye, hangi firmaya nasıl ulaşılacağı sorunları ile karşılaşan firmalara, ihracat hizmetleri ile sorunlara yönelik çözümler, ücretsiz olarak bulunuyor.

Editör : Tuğberk Erdem
875 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu