Sevgi Kenti Ergene, Lavanta ve Çilek Kokacak
reklam
15 Kasım 2021
Sevgi Kenti Ergene, Lavanta ve Çilek Kokacak

Sevgi Kenti Ergene, Lavanta ve Çilek Kokacak

Farklı tarım uygulamalarıyla bölge çiftçisine örnek olmaya devam eden Ergene Belediyesi, yoğun ilgi gören “Lavanta Tarlası” Projesi’nin ardından, yeni bir projeye daha imza atıyor. Yeni proje kapsamında, 20 dönümlük alana çilek fideleri ekilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören “Lavanta Tarlası” Projesi’nin ardından, 2022 yılında hizmete sunulması planlanan yeni proje hakkında detaylar aktaran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ülkemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığını biliyor ve bu nedenle tarım politikalarına son derece önem veriyoruz. Türkiye’nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da çiftçilerimize, başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünleri alanında başı çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda Ergene Belediyesi olarak bölgemizin öncüsü, çiftçilerimizin yol göstericisi olduk. Belediyemize ait arazilerde lavanta ekimi gerçekleştiriyoruz. Şimdi de bu lavanta ekimine ilave olarak aynı bölgede, lavanta tarlamızın yanı başında, 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturmak için arkadaşlarımız kolları sıvadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bölge halkının iş stresinden bir nebze de olsa uzaklaşarak hoşça vakit geçirmeleri için lavanta günleri organize ederek, başta Ergene halkı olmak üzere çevre il ve ilçelerde yaşayanların katılımıyla etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Başkan Yüksel, “Şimdi lavanta günlerinin dışında çilek günleri de düzenleyeceğiz. Ergene artık hem lavanta hem de çilek kokacak. Lavanta ile başladığımız, çilek ile devam ettirdiğimiz projelerimizi yeni ürünlerle genişleterek, Ergene halkına ve bölgemizin çiftçilerine alternatif tarım örnekleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
993 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu