Meşhur Velimeşe Bozası, Yörex Fuarı’ndaki Yerini Aldı
reklam
15 Kasım 2021
Meşhur Velimeşe Bozası, Yörex Fuarı’ndaki Yerini Aldı

Meşhur Velimeşe Bozası, Yörex Fuarı’ndaki Yerini Aldı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin desteğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX 2021)’nda, Ergene’nin meşhur Velimeşe Bozası da yer aldı.

2010 yılında düzenlenmeye başlayan, ülkemizin batısından doğusuna,  güneyinden kuzeyine tüm yöresel lezzetlerin bir araya geldiği YÖREX Fuarı’nda Ergene’nin coğrafi işaretli lezzeti meşhur Velimeşe Bozası’nın da yer aldığını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yörex Fuarı katılımcılara gerek ulusal gerekse uluslararası markalaşma yönünde önemli bir imkân sunuyor. Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile açılan stantta Tekirdağ’ın yöresel ürünlerinin tanıtımı yapılıyor. Biz de Ergene Belediyesi olarak meşhur Velimeşe Bozamızla yerimizi aldık. Velimeşe Bozası, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde de yer almış ve katılımcıların büyük beğenisini kazanmıştı. Şimdi de Antalya’da Türkiye’nin her yerinden gelen katılımcılara Velimeşe bozası ikramında bulunarak hem meşhur lezzetimizle tanıştırıyor hem de Velimeşe ve Ergene’nin adını duyuruyoruz.” dedi.

Tüm Türkiye’den coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere yöresel ürünlerin de yer aldığı ve tanıtıldığı fuarda Velimeşe Bozası’nın son derece büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Fuar geçen yıl pandemi dolayısıyla yapılamamıştı. Bu yıl yeniden kapılarını açınca biz de Ergene Belediyesi olarak yer aldık.” diye konuştu.

Tekirdağ’ın coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan Velimeşe Bozası Hayrabolu Tatlısı, Karacakılavuz Dimi Dokuması, Malkara Eski Kaşar Peyniri, Tekirdağ Köftesi, Tekirdağ Peynir Helvası ve Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı ile birlikte Tekirdağ’ın coğrafi işaretli 7 ürününden biri olarak yer alıyor.
Editör : Tuğberk Erdem
968 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu