MEDLOG’un Kapsama Alanı, Orta Asya’ya Genişledi
reklam
15 Kasım 2021
MEDLOG’un Kapsama Alanı, Orta Asya’ya Genişledi

MEDLOG’un Kapsama Alanı, Orta Asya’ya Genişledi

Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık yapan MEDLOG Lojistik, bölge ticaretini tek elden Orta Asya’ya bağlıyor. 2010’da hizmete giren, ancak yıllarca atıl kalan Tekirdağ Tren İstasyonu, yapılan yatırımla Trakya Bölgesi’nin yeni ticaret kapısı oldu.

Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık yapan MEDLOG Lojistik, demiryolunun kullanımına imkân sağlayan lojistik çözümleri sayesinde, bölge ticaretini tek elden Orta Asya’ya bağlıyor. 2010 yılında hizmete giren, ancak yıllarca atıl kalan Tekirdağ Tren İstasyonu, MEDLOG Lojistik’in yaptığı yatırımla Trakya Bölgesi’nin yeni ticaret kapısı oldu. MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonu’nda, Anadolu ve Orta Avrupa yüklerinin elleçlenmesinin yanı sıra Orta Asya yükleri de elleçleniyor.

TRAKYA’NIN TOHUMU AZERİ TOPRAĞINA EKİLECEK

2010 yılında hizmete giren, ancak yıllarca atıl kalan Tekirdağ Tren İstasyonu, MEDLOG Lojistik’in yatırımlarıyla Trakya Bölgesi’nin yeni ticaret kapısı oldu. Yaklaşık bir yıl önce faaliyetlerine başlayan MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonu’nda, Anadolu ve Orta Avrupa yüklerini elleçlemenin yanı sıra Orta Asya yükleri de elleçleniyor. Azerbaycan Hükümeti, Ermenistan’dan savaşarak geri aldığı Karabağ Bölgesi’nde, Trakya’dan ihraç ettiği tohumlarla arpa ve buğday yetiştirecek. Konteynırlara yerleştirilen tohumlar, trenle Tekirdağ’dan Karabağ’a götürülmek üzere yola çıktı.

DIŞ TİCARETE EKONOMİK AVANTAJ SAĞLIYOR

Bu kapsamda 28 adet 45’lik konteyner, Tekirdağ ve Edirne’deki firmalardan MEDLOG’a ait araçlara yüklenerek MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonu’na teslim edildi. Burada MEDLOG tarafından trene yükleme operasyonları tamamlanarak, demiryolu ile Azerbaycan’daki alıcıya teslim edilmek üzere yola çıktı. Böylece, Trakya’daki üreticiler ile Türkî Cumhuriyetler’deki alıcılar arasında kesintisiz demirden bir bağlantı kurulmuş oldu. Daha önce karayolu ile Derince İstasyonu’na getirilerek oradan vagonlara yüklenen yükler, Derince Tren İstasyonu hareketli olarak B.T.K. (Bakü-Tiflis-Kars) parkuru üzerinden Kafkaslar’a iletiliyordu. Marmaray’ın yük trenlerine açılması ve MEDLOG’un yatırımları, Türk dış ticaretine ekonomik avantajlar sağlarken, ülke için çevreci katkı da sunuyor.

ATIL ARAZİ, ÇİFTÇİLİK FAALİYETLERİNDE KULLANILACAK

Yapılan sevkiyat hakkında bilgi veren Medlog Firması Lojistik Yöneticisi Erdem Özen, “Bu operasyon, Tekirdağ İstasyonu’ndan gerçekleştirilen ilk operasyon olma özelliğini taşıyor. Bizim için burada, iki tane ilk var. Öncelikle burada, 45’lik konteynır elleçleme hizmetini ilk defa veriyoruz. Bununla birlikte Azerbaycan’ın Ermenistan Savaşı sonrası kurtardığı bölgeye, arpa ve buğday tohumu sevkine dâhil olduk. Bunun devamı geleceği bilgisi de var elimizde. Bu bakımdan da bizim için önemli bir gelişme. Tohumlar; Edirne ve Tekirdağ’da tohum üretimi yapan 2 firmadan bizim araçlarımızla teslim alınarak, istasyona getirildi. Buradan da ekim yapılmak üzere Karabağ Bölgesi’ne sevk edilecek. Oradaki atıl araziyi, çiftçiliğe uygun hale getirmek üzere sevkiyatlar yapılacak.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1154 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu