2’nci Cadde Festivali, Kortej Yürüyüşüyle Başladı
reklam
15 Kasım 2021
2’nci Cadde Festivali, Kortej Yürüyüşüyle Başladı

2’nci Cadde Festivali, Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Kent ekonomisini canlandırmak amacıyla organize edilen ve bu yıl 2’nci kez düzenlenen Çorlu Cadde Festivali, yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Festival, kısıtlı bir güzergâhtaki işletmeleri kapsadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Bu yıl 25 Ekim-01 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çorlu 2’nci Cadde Festivali, yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan, oradan da Kumyol Caddesi üzerinden tekrar Atatürk Meydanı’na dönüş yapan kortej yürüyüşüne; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, Çorlu Esnaf ve Girişim Derneği Başkanı Atilla Demir, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevcihan Kale, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı. Kortejin önünde ilerleyen ve birbirinden güzel marşlar çalalar yürüyüşe eşlik eden Edirne Bando Takımı, renkli görüntüler sergiledi. Ayrıca çizgi karakterlerin kostümünü taşıyan animatörler, özellikle küçük yaştaki katılımcıların ilgisini çekti. Ancak havanın oldukça soğuk olması, kortej yürüyüşünün bir hayli sönük geçmesine neden oldu.

DÜZENLENEN ETKİNLİKLER BİR HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve çarşı esnafının işbirliği ile hazırlanan 2’nci Cadde Festivali, 01 Kasım’a kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında; Edirne Bando Takımı Konseri, halk oyunları gösterisi, Çorlu Belediyesi Bando Konseri, Pijamalı Adamlar Tiyatro Oyunu ve zumba etkinliği sergilenecek.

RETROBÜS KONSERİ’YLE NOSTALJİK YOLCULUK

Kortej yürüyüşünün ardından, Retrobüs grubu sahne aldı. Grubun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla adeta nostaljik bir yolculuğa çıkan vatandaşlar, konseri ilgiyle takip etti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna da konseri vatandaşlarla birlikte izledi.

Verilen tüm emeğe rağmen festival, kısıtlı bir güzergâhtaki esnafı kapsadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı.
Editör : Tuğberk Erdem
881 Okunma
2’nci Cadde Festivali, Kortej Yürüyüşüyle Başladı
2’nci Cadde Festivali, Kortej Yürüyüşüyle Başladı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu