Eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası, Eğitim Merkezi Oluyor
reklam
15 Kasım 2021
Eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası, Eğitim Merkezi Oluyor

Eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası, Eğitim Merkezi Oluyor

Çorlu Cemaliye Mahallesi Eski Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi Hizmet Binası olarak kullanılan yapı, “Üniversite-Sanayii El Ele, Gençler Hazır Geleceğe” Projesi kapsamında Meslek Edindirme Eğitim Merkezi olacak.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın ortağı olduğu “Üniversite-Sanayii El Ele, Gençler Hazır Geleceğe” Projesi’nin lansman toplantısı Çorlu’da yapıldı. Uygulama süresi 18 ay olan proje kapsamında, Çorlu ve çevresinde bir mesleği olmayan liseli ve meslek yüksekokullu gençlerin alanında uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verilecek meslek edindirme eğitimleri ile yetiştirilmesi ve bu kişilerin sanayide aranan, yüksek vasıflı teknik elemanlar olarak istihdam edilmesi hedefleniyor. Bu nedenle Cemaliye Mahallesi Eski Hükümet Caddesi No:14 adresinde bulunan ve uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi Hizmet Binası olarak kullanılan yapı restore edilerek atölyeler oluşturulacak ve atölyeler ekipman ile donatılacak.

DONANIMLI İŞ GÜCÜ YETİŞECEK

Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, TÜGVA Çorlu İlçe Temsilcisi Mustafa Kelle ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Namık Kemal Üniversitesi ile burada bir birliktelik kuruyorlar. Mavi yakalı, beyaz yakalı, kalifiye eleman eksikliğini ortadan kaldırmak için bir araya geliyorlar. Bu kurumlarımıza maddi destek veren kurum ise, Trakya Kalkınma Ajansı. Gayemiz; üniversitemize yeni bir açılım sağlamak, sanayicilerimizin eleman ihtiyaçlarını giderebilecek bir faaliyette bulunmaktır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yetkilileri’ne, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yetkilileri’ne, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve Hocaları’na, Trakya Kalkınma Ajansı’na, yeni bir atölye açacak olan TÜGVA Çorlu Yetkilileri’ne teşekkürü bir borç biliyorum. Kısacası, bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Eğitimli, donanımlı, mevcut teknolojiyi geliştiren elemanların yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Toplantıda, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de söz aldı. Mesleki eğitime kurum olarak önem verdiklerini söyleyen Şahin, “Bu proje, daha önce de belirttiğim gibi istihdam garantili bir proje olacak. 18 aylık proje kapsamında eski Ağır Ceza Mahkemesi binasını yenileyeceğiz ve burasını mesleki eğitim veren bir merkez haline getireceğiz. Lise ve Meslek Yüksekokulu mezunu genç (19-29 yaş grubu) işsizler, Tekirdağ ili ve ilçelerindeki ortaöğretim ve ön lisans mezunu işsiz gençler; projenin temel hedef grubudur. Projenin bu grubu hedef alma nedenlerinden biri, bölgedeki genç işsiz sayısının yüksekliğidir. Yenileyeceğimiz binada ‘Mekatronik ve Otomasyon Atölyesi’, ‘CNC ve Talaşlı İmalat Atölyesi’, ‘Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’ oluşturacağız. TÜGVA tarafından kurulacak ‘İcathane Atölyesi’ ile gençlere kodlama ve robotik endüstriyel tasarım eğitimi verilecek. Projenin oluşturulmasında emeği olan tüm kurumları ve çalışanlarını kutluyor ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Lansmanda söz alan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan ve Çorlu TÜGVA Temsilcisi Mustafa Kelle projenin hangi ihtiyaçtan doğduğunu ve hangi sıkıntıları çözeceğini açıklayan konuşmalar yaptılar.

YÜZDE 77’SİNİ TRAKYAKA KARŞILIYOR

Uygulama süresi 18 ay olacak projenin toplam bütçesi 1 milyon 810 bin TL olacak ve bu bütçenin 1 milyon 400 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. Bu kapsamda, Çorlu ve çevresinde bir mesleği olmayan liseli ve meslek yüksekokullu gençlerin alanında uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verilecek meslek edindirme eğitimleri ile yetiştirilmesi ve bu kişilerin sanayide aranan, yüksek vasıflı teknik elemanlar olarak istihdam edilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Çorlu’da bulunan eski Ağır Ceza Mahkeme Binası restore edilerek, atölyeler yapılacak ve atölyeler ekipman ile donatılacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1005 Okunma
Eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası, Eğitim Merkezi Oluyor
Eski Ağır Ceza Mahkemesi Binası, Eğitim Merkezi Oluyor
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu