Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi, Hizmete Açıldı
reklam
15 Kasım 2021
Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi, Hizmete Açıldı

Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi, Hizmete Açıldı

Lila Group’un, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile hayata geçirdiği Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi açıldı. Öğrenim Birimi’yle; yılda, 06-14 yaş arasındaki ilköğretim çağındaki yaklaşık 3 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Lila Group, 2010 yılından bu yana TEGV’e verdiği desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Lila Group’un destekleri ile Çorlu’da açılan Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi’yle; yılda, 06-14 yaş arasındaki ilköğretim çağındaki yaklaşık 3 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bu yıl için 100 gönüllünün eğitim vereceği birimde, farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen çocuklara, kendi potansiyel ve yeteneklerini keşfetmelerine ve nitelikli eğitim almalarına fırsat tanınması amaçlanıyor. Öğrenim birimi bünyesinde yer alan Tasarım ve Beceri Atölyesi ile yaparak öğrenme modelini çocuklara aşılayacak olan birimde ayrıca Okuma-Yazma, Sanat, Matematik, Fen, İngilizce ve Bilişim gibi farklı alanlarda da çocuklara yeni yetkinlikler kazandırılması hedefleniyor.

26 YILDIR SÜREN NİTELİKLİ EĞİTİM

27 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorlu Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi’miz, 26 yıldır sürdürdüğümüz nitelikli eğitime sahip donanımlı çocuklar yetiştirme çabamıza güç katacak en yeni girişimimizdir. Lila Group’un değerli katkıları ile örnek bir öğrenim birimi meydana getirdiğimize inanıyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız vesilesi ile Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi dualarımız ve saygılarımız ile anıyoruz. Yeni öğrenim birimimiz, çocuklarımıza armağan olsun!” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÖĞRENİM BİRİMİ

Öğrenim biriminin açılışı dolayısıyla konuşan Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü ise, “Biz, bu heyecan ve gururun benzerini, 2018 yılında Tekirdağ TEGV Fibria Öğrenim Birimi açılışında da yaşamıştık. TEGV ile 11 yıldır süregelen iş birliğimiz ve projelerimizi dinlediklerinde, çok etkilenmiş ve eğitim alanında bir sosyal sorumluluk projesinin parçası olmak istemişlerdi. Bunun sonucunda da, bugüne kadar 10 bin çocuğumuzun eğitimine katkı sunan Tekirdağ TEGV Fibria Öğrenim Birimi Projesi hayata geçmişti. Bugün ise; Tekirdağ’dan sonra Çorlu’da, tamamen Lila Group destekleriyle açılan, Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi’miz için bir aradayız. Yılda 3 bin 500 çocuğumuzu nitelikli eğitim ile buluşturmayı hedeflediğimiz Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi’miz; teknoloji, eğitim mimarisi ve güvenlik açısından birçok ‘ilk’e imza atarak, ülkemizde faaliyet gösteren 31 TEGV öğrenim birimi arasında da ayrışıyor. Toplam bin 92 m² inşaat alanı üzerine kurulan 4 katlı eğitim birimimiz, eş zamanlı 138 çocuk kapasitesi ile TEGV’in tüm Türkiye’deki en büyük öğrenim birimi olma özelliği taşıyor. Birimimizde 5 etkinlik odası, 1 okuma odası, 1 düşler atölyesi, 1 tasarım beceri atölyesi, 1 bilişim ve teknoloji odası, çok amaçlı salon, kütüphane, teras ve kapalı bahçe alanı mevcut.” diye konuştu.

MİMARİ AÇIDAN YENİLİKLER TAŞIYOR

Öğrenim birimi hakkında detaylı bilgi veren Öğücü, sözlerine şöyle devam eti: “Birimimizde, mimari açıdan geliştirilen yenilikler arasında; engelli erişimini kolaylaştıran asansör, ses yalıtımı için kullanılan akustik paneller, konferans, toplantı amacıyla kullanılabilecek 40 kişilik çok amaçlı salon, amfi düzeninde tasarlanmış kütüphane ve bu alanda 10 m² görüntü imkânı sağlayan projeksiyon sistemi ile kapalı bahçe tasarımıyla çocuklara sunulan ek kullanım ve peyzaj alanları yer alıyor. Birimimiz, teknolojik açıdan da diğer TEGV öğrenim birimlerine göre yenilikler taşıyor. Örneğin; yağmur sularının bahçe sulamada ve rezervuarlarda kullanılabilmesi amacıyla oluşturulan bir sistemimiz mevcut. Öte yandan öğrenim biriminin tamamına yayılan ve merkezi olarak kumanda edilebilen dâhili anons sistemimiz ile çevrim içi ve çevrim dışı izlenebilen bina içi ve bina dışı kamera sistemlerimiz var. Güvenlik açısından ise yangın söndürme sistemi için kurulan su deposunu, yangın algılama ve söndürme sistemlerimizi, söndürme sistemlerinin kesintisiz çalışması için kurulan ve otomatik olarak devreye giren jeneratörlerimizi, yine diğer TEGV öğrenim birimlerine göre sahip olduğu yenilikler arasında sıralayabilirim.”

GURUR ve MUTLULUK DUYUYORUM

Törende, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. Sarıkurt, “Gelecek nesillerimizin, sevgili çocuklarımızın eğitim ve öğretimine önemli bir yatırımın TEGV ve Öğücü Ailesi’nin iş birliği ile Çorlu’muza kazandırılmış olmasından, büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Öğücü Ailesi, şehrimize böyle bir yatırım yapacağıyla ilgili bizlerle iletişim kurdu. Yeri bulmakta zorlandık, inşaatı yaparken takıldık. Ama Öğücü Ailesi ve TEGV, kararlılıkla şehrimize bu yatırımı yaptı. Bugün Çorlu’muzda, Öğücü Ailesi’nin desteği ve sponsorluğunda, Türkiye’nin en büyük TEGV öğrenim biriminin, yılda 3 bin 500 öğrenciye hizmet verecek şekilde açılışını yapıyoruz. Ben kendi adıma eğitimcilerimize, emeği geçenlere, TEGV’e ve Öğücü Ailesi’ne maddi-manevi destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

HEYECANIMIZ, İKİYE KATLANDI!

Törende konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise, “Böyle bir öğrenim biriminin ilçemize kazandırılmış olması, bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. İnşaatı ile başlayan heyecanımız, bugün çocuklarımızın bu binaya dolması ile ikiye katlandı.” diye konuştu.

27 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen açılış törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alpay Türkkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ve Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1319 Okunma
Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi, Hizmete Açıldı
Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi, Hizmete Açıldı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu