Acil Durum Çağrıları, 112 Acil Çağrı Hattı’nda Birleştirildi
reklam
12 Aralık 2021
Acil Durum Çağrıları, 112 Acil Çağrı Hattı’nda Birleştirildi

Acil Durum Çağrıları, 112 Acil Çağrı Hattı’nda Birleştirildi

Acil durum çağrı numaralarının tamamı, “112 Acil Çağrı” hattında birleştirildi. Acil çağrı numaralarının tek numarada birleştirilmesine ilişkin açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, projenin 81 ilde faaliyete geçtiğini söyledi

Acil durum çağrı numaralarının tamamı, “112 Acil Çağrı” hattında birleştirildi. Acil çağrı numaralarının tek numarada birleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, pilot uygulamanın ardından projenin 81 ilde faaliyete geçtiğini söyledi.

Bugüne kadar ülkemizde, farklı acil yardım çağrıları için (yangın, sağlık, güvenlik vb.) farklı hizmet numaraları kullanıldığını ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri ve acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmalarını sağlamak üzere, birden fazla olan acil çağrı numaralarının tek numara (112) altında toplanması için 2009 yılında pilot il olarak belirlenen Antalya ve Isparta’dan sonra 112 Acil Çağrı merkezlerinin kuruluş çalışmaları 81 ilde tamamlanarak, proje hayata geçirildi. Vatandaşlarımız bundan sonra polis, jandarma, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye, sahil güvenlik ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri için telefonlarından sadece 112’yi tuşlayarak ilgili tüm kurumlara ulaşmış olacaklar.” dedi.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan ayrıca karşılaşılan acil bir durumda, acil yardımda bulunacak kişinin gerekli ekiplerin yönlendirilmesi amacıyla bir başkasına 112’yi ara demekten ziyade daha anlaşılır olabilmesi için 1-1-2 (bir-bir-iki)’yi ara şeklinde telaffuz edilmesinin daha doğru olacağını sözlerine ekledi.
Editör : Tuğberk Erdem
821 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu