Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık
reklam
12 Aralık 2021
Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık

Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü, düzenlenen etkinlik programıyla kutlandı. Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ndeki tören ile devam etti.

01 Kasım Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü, düzenlenen bir dizi etkinlik programıyla kutlandı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI

Kutlama programı, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un Çorlu Belediye Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Çelenk sunma törenine; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân, gaziler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA YÂD EDİYORUM

Tören sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutladığını ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ettiğini belirtti.

ÇORLU’DA YAŞANAN HEYECANI GÖRDÜM

Çelenk sunma töreninin ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açıklamalarda bulundu. Başkan Albayrak, yaptığı konuşmada, “Çorlu’muzun, düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyoruz. Çorlu, bizim için çok önemli bir ilçe. Geldim, burada yaşanan heyecanı gördüm. Yağmurlu havaya rağmen, törene katılım çok güzel oldu. Bu vesileyle, başta Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

KURTULUŞ GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN

Basın mensuplarına hitaben açıklamada bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise, “Sabah saatlerinde, Ergene ilçemizdeki törenlere katıldık. Şimdi ise Çorlu’dayız. Ben buradan, tüm Tekirdağ’ımızın kurtuluşunu kutluyorum. Bizlere Cumhuriyeti hediye eden Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm Çorlulu hemşerilerimin Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

İNŞALLAH BİR DAHA GÖRMEYİZ

Tören sonrasında kısa bir açıklamada bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de, “Bugün, Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü. En kalbi duygularımla kutluyorum. 01 Kasım 1922’de, Trakya’da ilk olarak Çorlu ve Silivri düşman işgalinden kurtuluyor. Daha sonra en son olarak 27 Kasım’da Lalapaşa ve Enez bölgesinin kurtuluşuyla tüm Trakya düşman kuvvetlerinin işgalinden kurtuluyor. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. İnşallah vatanımız, bir daha Kurtuluş Savaşı görmez. Ülkemiz, bir daha İstiklal Marşı yazdırılacak duruma gelmez. Ama çok şükür Türkiye, güçlü adımlarla yoluna ilerlemekte. Savunma Sanayimizi yüzde 30’larda almıştık, şu anda yüzde 70’lerin üzerine çıkardık. Amacımız, yüzde 100’e çıkarmak. Amacımız, dünyada en üst lige çıkarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.” dedi.

MEMDUH ŞEVKET ESENDAL SAHNESİ’NE TAŞINDI

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlamaları, yağışlı hava nedeniyle Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ne taşındı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi. Başkan Sarıkurt, yaptığı konuşmada, “Bu gururlu günde sizlerle, güzel kentimiz Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutlamak için bir aradayız. Ne mutlu bizlere ki atalarımızın canlarını feda ederek düşman işgalinden kurtardıkları bu kutsal topraklarda, bugün daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlu’muz, 99 yıl önce bugün, Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı sayesinde Batı Trakya’da ve kentimizde süren düşman işgalinin 01 Kasım 1922 tarihinde son bulmasıyla özgürlüğüne kavuşmuş oldu.” diye konuştu.

İLİM ve İRFAN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Yaptığı konuşmaya devam eden Sarıkurt, “Bilindiği gibi zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Geçmişte kazanılan bu büyük zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk İlke ve Devrimleri’ni yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Zira mücadelemiz, Türkiye’nin istikbali mücadelesidir. Yolumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları’na bağlı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin yoludur. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma ülküsü, bizlerin ödevidir.” dedi.

RUHLARI ŞAD, VATANIMIZ VAR OLSUN!

Sarıkurt, “Kalbimizin ‘özgürlük’ heyecanıyla attığı; kurtuluş sevincini yaşadığımız bu gururlu 01 Kasım gününde, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ diyen Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. O’nun yolunda, izinde yürümekten de büyük bir gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizlere bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran, kurduğu Cumhuriyet ile Türk milletinin kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman Türk ordusu ve onun komutanlarının ebedî ruhlarına, Çorlulu hemşehrilerim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun, vatanımız var olsun!” diye konuştu.

Sarıkurt’un konuşmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından ‘kurtuluş’ temalı koreografi sahnelendi. Program, Uncular Süleyman Peker Ortaokulu ve Hanife-Şefik Celep İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ile sona erdi. 
Editör : Tuğberk Erdem
985 Okunma
Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık
Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık
Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık
Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun, 99’uncu Yılını Kutladık
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu