Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
reklam
12 Aralık 2021
Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Yaya ve araçlar için güvenli bir trafik ağı oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’nin hizmete sunulması dolayısıyla tören düzenledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı; Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Adalet Sarayı, Çorlu Devlet Hastanesi, Yeni Sanayi Sitesi, Zübeyde Hanım Parkı ve halk arasında “Okullar Bölgesi” olarak anılan alanın olduğu yerde yapımını tamamladığı Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yoğun bir yaşam alanında olması nedeniyle, bölgedeki trafik güvenliğinin sağlanması açısından oldukça önemli bir ihtiyaç olan üst geçidin hizmete sunulması dolayısıyla düzenlenen programın açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fevzi Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 MİLYON 905 BİN TL’YE MÂL OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Çorlulu vatandaşların hizmetine sunulan üst geçidin açılışında ilk sözü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanı Yüksel Özdal yaptı. Yaptığı konuşmada, projeyle ilgili teknik bilgilere yer veren Özdal, “Bugün, burada açılışını yaptığımız yaya üst geçidinin yapımına 2021 yılının Nisan Ayı’nda başlanıp, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir. Üst geçit uzunluğu 60 metre, genişliği ise 3 metredir. Üst geçidin yoldan yüksekliği, 5 metre 60 santimetredir. 12 adet güvenlik kamerası ile köprü, her noktada kamera kayıt cihazıyla kayıt altına almaktadır. Yolun her iki tarafında bulunan kulelerde merdivenlerin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için 2 adet asansör bulunmaktadır. Üst geçidimiz, yaklaşık olarak 3 milyon 905 bin TL’ye mâl olmuştur.” dedi.

YATIRIMLAR, BÜYÜME HIZINA YETİŞMELİ

Açılış programında, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. Konuşmasına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Sarıkurt, “Bugün, şehrimizin en yoğun yaşam alanlarından bir tanesinde bir araya geldik. Okullar bölgemizde eğitim gören yaklaşık 7 bin öğrencimiz, Çorlu Devlet Hastanemizde verilen günlük 7-8 bin poliklinik hizmeti, Çorlu Adliye Sarayı’mız ve Çorlu Kaymakamlığı’mızın burada bulunması nedeniyle, bu alanda oldukça yoğun bir trafik hareketi var. Böylesine yoğun bir yerde yaya üst geçidinin yapılması, oldukça anlamlı oldu. Çorlu’muz hızla büyüyor. Bu büyüme hızı ile birlikte, sunulan hizmetlerin de yarışıyor olması gerekiyor. Bu anlamda bizler, hemşerilerimizin daha mutlu, daha güvenli ortamda yaşaması için gayret gösteriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yatırımları, bizler için çok kıymetli. Bu bölgede çok sayıda öğrencimiz var, burada özellikle yaya geçidinin kullanılmasını ben hem öğrencilerimizden hem vatandaşlarımızdan talep ediyorum. Bu alan, çok büyük ve geniş bir alan… Bu alana bir de sosyal tesis yakışır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

ÇORLU’MUZA YAKIŞIR BİR PROJE OLDU

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, projenin Çorlu halkı için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Albayrak, “Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’miz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu ilçemizde hayata geçirdiğimiz önemli projelerimizden biridir. Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Adalet Sarayı, Çorlu Devlet Hastanesi, 3 tane okul, Yeni Sanayi Sitesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı’mızın bulunduğu bu alanda trafik güvenliğinin sağlanması konusunda Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’mizin yapımı önemli bir ihtiyaçtı. Bulunduğu konum ve yolun durumu gözetilerek hazırlanan proje kapsamında, 60 metre uzunluğa sahip yaya üst geçidini inşa ettik. Yolun her iki tarafında bulunan kulelerde merdivenlerin yanı sıra, engelli vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için 2 adet asansör bulunuyor. Yaya üst geçidimizin cephe kaplamalarını, modern mimari anlayışı ile tasarladık. Yol güzergâhında görüş alanının kısıtlanmaması için orta kısımda kolon kullanmadık ve üst geçidin 40 metrelik geçiş kısmını çelik makas sistemi ile meydana getirdik. Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’miz, işlevselliği ve estetik görünümü ile Çorlu’ya yakışan bir projedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2018-2019 yıllarında Zübeyde Hanım Parkı’mızı, 2 etap halinde tamamlayarak hizmete sunmuştuk. Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’mizin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin çehresi değişmiştir. Çorlu’da ulaşım alanındaki projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanmak üzere satın aldığımız 10 otobüsten 5’ini, geçtiğimiz günlerde teslim aldık. Öte yandan Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’miz tamamlanma aşamasına geldi. Çorlu’ya yakışan büyük ve modern tesisimizi yakın bir zamanda siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz yaya üst geçidimize adını verdiğimiz eski Başbakan’ımız Bülent Ecevit’i rahmet ve saygıyla anıyor, Çorlu’da gerçekleştirdiğimiz yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLER, ÜST GEÇİDİ KULLANSINLAR!

Çorlu Belediyesi eski Başkanı Ünal Baysan’a da söz veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ünal Baysan’ı kürsüye davet etti. Öğrencilerin muhakkak üst geçidi kullanması gerektiğine vurgu yapan Baysan, konuşmasının devamında, “Bülent Ecevit Bulvarı’na, az önce bir kez daha baktım. Daha önce böyle bir bulvarımız yoktu, zaman çok çabuk geçiyor. Türkiye’nin en uzun bulvarlarından bir tanesini, muhalif belediye olarak yaptık. Üst geçit de Çorlu’muza hayırlı uğurlu olsun.” demekle yetindi.
Editör : Tuğberk Erdem
1001 Okunma
Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
Modern Üst Geçit, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu