Hülya Perin, 2’nci Kez Kent Konseyi Başkanı Olarak Seçildi
reklam
12 Aralık 2021
Hülya Perin, 2’nci Kez Kent Konseyi Başkanı Olarak Seçildi

Hülya Perin, 2’nci Kez Kent Konseyi Başkanı Olarak Seçildi

18 Eylül 2021 tarihinde yapılan genel kurul toplantısına gelen itiraz üzerine tekrarlanmasına karar verilen Çorlu Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 21 Kasım 2021 Pazar günü yapıldı. Toplantı sonucunda, başkanlık koltuğundaki isim değişmedi

18 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılan Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’na gelen itiraz üzerine, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ‘tekrarlanması’ yönünde alınan karara istinaden olağan üstü bir şekilde toplanan Çorlu Kent Konseyi Genel Kurulu, 21 Kasım 2021 Pazar günü yeniden seçime gitti. Atatürk Kent Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapılan seçimlere tek aday olarak katılan Hülya Perin, hazirun cetveline kayıtlı 130 delegeden 68’inin oyunu alarak, yeniden başkanlık görevine seçildi. Tek aday olması dolayısıyla açık oylama usulü ile gerçekleştirilen seçimde Perin, bu kez oy birliği ile koltuğa oturdu. Divan Başkanlığı görevini Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz’ın yaptığı seçimlerde, başkanlık ve yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı oylandı.

KATILIM ORANI YÜZDE 40 DÜŞTÜ

18 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılan Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’na 130 kayıtlı delegeden 112’si katılırken, seçime katılma oranı yüzde 86,15 olarak gerçekleşmişti. 21 Kasım 2021 Pazar günü yapılan Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na ise 130 delegeden sadece 68’i katıldı. Bu sonuçlara göre olağanüstü seçime katılma oranı, olağan seçime katılma oranının yüzde 40 altında kaldı. Öyle ki; 18 Eylül tarihinde yapılan seçimlere itiraz ederek mahkeme sürecini başlatan ve bir anlamda olağanüstü genel kurul toplantısının yapılmasına neden olan konsey delegesi Atıf Mutlu dahi toplantıya katılmadı. Ayrıca olağan genel kurul toplantısında Perin’e rakip olan başkan adayı Umut Güngör de olağanüstü toplantıda yer almadı. Bununla birlikte kayıtlı delege sayısının 3’te 2’sinin katılma gerekliliğinin olup olmadığı konusu, kulis tartışmalarına neden oldu.

KULLANILAN OY SAYISI 68 Mİ, 73 MÜ?

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığı görevini Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz yaptı. Olağanüstü genel kurulda, başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri için iki ayrı oylama yapıldı. Her iki oylamada da alınan kararlar, oy birliği ile alındı. Dikkatlerden kaçmayan bir diğer husus ise, olağanüstü seçimde kullanılan oy sayısıydı. Kullanılan oy sayısının 68 mi, yoksa 73 mü olduğu konusunda da iki ayrı izlenim oluştu. Kulislere taşınan konu; geçerli olan rakamın, toplantı tutanağına işlenen rakam olduğu yönünde karara bağlanması ile son buldu.

BÜYÜK ÇORLU OLSUN, HEPİMİZİN OLSUN!

Toplantının ‘Dilek ve Teminniler’ bölümünde söz alan Çorlu Kent Konseyi’nin AK Parti Delegesi Engin Adıgüzeloğlu, “Katılan herkese teşekkür ediyorum. Demek ki siyaset karışmadan da kent konseyi genel kurul toplantıları yapılabiliyormuş. Eğer demokratik seçimler istiyorsak, demokratik katılımları sağlamak gerekir. Herkesin gönlünde siyasi bir parti olabilir. Kişilerin işaret ettiği değil, özgür iradesiyle çıkan isimlerin aday olması ve seçilmesi, ancak ortak katılımın büyük bir oranda sağlanmasıyla mümkün olabilir. Eğer Çorlu büyük olacaksa, bu şekilde olması gerekir. ‘Küçük Çorlu, Bizim Çorlu’ olmasın! Büyük Çorlu olsun, hepimizin olsun.” diye konuştu.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan seçim sonrasında basın mensuplarına hitaben çok kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, seçime katılarak destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti. Daha güzel bir kent için çalışacaklarının altını çizen Perin, yaşanan seçim ve itiraz süreci içerisinde desteğini esirgemeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti. Yönetim kuruluyla fotoğraf çektiren Perin, daha sonra salondan ayrıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1358 Okunma
Hülya Perin, 2’nci Kez Kent Konseyi Başkanı Olarak Seçildi
Hülya Perin, 2’nci Kez Kent Konseyi Başkanı Olarak Seçildi
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu