EYT’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda Stand Açtı
reklam
12 Aralık 2021
EYT’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda Stand Açtı

EYT’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda Stand Açtı

Çorlu EYT SYDD, emeklilik hakkı için yaş koşulunu beklemek zorunda kalan vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek amacıyla imza standı açtı. Cumhuriyet Meydanı’nda açılan imza standına, İstanbul EYT SYDD üyelerinden de destek geldi.
Çorlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çorlu EYT SYDD) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda imza standı açtı. Emeklilik hakkı elde edebilmek için yaş koşulunu beklemek zorunda kalan vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek amacıyla açılan ve İstanbul EYT SYDD üyelerinin de destek verdiği imza standını; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyeleri ile İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri de ziyaret ettiler.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ!

Kurulan standla ilgili açıklamalarda bulunan Çorlu EYT SYDD Başkanı Hasan Çebi, “Emeklilikte yaşa takılanların yaşadıkları sorunlar ortada… Yaşadığımız mağduriyetleri dile getirmek ve haklarımızı savunmak adına her platformda, her alanda olmaya çalışıyoruz. Bugün, İstanbul EYT Derneği’miz de bizleri ziyarete geldi. Bu, Çorlu’da gerçekleştirdiğimiz ikinci stand çalışması. Yaptığımız çalışmalar, tabi bundan sonra da devam edecek. Elimizden geldiği kadar, haklarımızı savunmayı sürdüreceğiz. Son günlerde, ‘EYT’lilerle ilgili bir çalışma var.’ diye söylentiler var. Bizler, bu iddialara pek aldırış etmiyoruz. Seçilmişler ‘Var’ diyor, atanmışlar ‘Yok’ diyor. Böyle bir karmaşa içerisindeyiz. Vatandaşlarımız, bu söylentilere itibar etmesinler. Gerçek gelişmeleri, EYT’lilerden öğrensinler. Halkımız, bu algı operasyonlarına yenik düşmesinler. Burada, EYT’lileri bölme planları var. Eğer bu yasa çıkarsa, zaten bizler bunu Resmi Gazete’de göreceğiz. Emeklilik dilekçelerimizi SSK’ya verdikten sonra ne zaman bizlere ‘Emekli oldunuz.’ derler, biz ancak ondan sonra inanırız. Diğer türlü söylemler, bizleri tatmin etmiyor. Bununla birlikte EYT sorununun çözülebilmesi için 3 formül, 5 formül yok! Bir tek formülü var. O da nedir; 4447 No’lu Yasa’nın geriye doğru işletilmesinin iptalidir. İkinci bir şey de 5510 No’lu Yasa’da aylık bağlanma koşullarının tekrardan eski seviyelere getirilmesi için, bu yasaların iptal edilmesidir. Emekli olduktan sonra, hayatımızı devam ettirebilecek düzeyde bir ücret almak için mücadele ediyoruz.” dedi.

EYT’Lİ VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ

Çorlu EYT SYDD tarafından açılan standı ziyaret ettikten sonra, basın mensuplarına hitaben açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bugün, Belediyemizin önünde, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın farkındalık yaratmak için bir araya geldiğini görüyoruz. Uzun zamandan beri bu konu, seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Bu konuda verilmiş olan sözler, değerlendirmeler de var. Burada beklentimiz, verilen sözlerin yerine getirilmesi ve vatandaşlarımızın insanca yaşama konusunda hayatlarına devam edebilmesidir. Belli bir yaştan sonra çalışmak veya işe girmek, çok çok daha zor. Dolayısıyla toplumumuzun bu ihtiyacını dikkate alınması gerektiğini, Genel Başkan’ımız da bizler de ifade ediyoruz. EYT’lilerin yanındayız.” diye konuştu.

EYT SORUNU, BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Kurulan imza standına destek vermek adına Çorlu’ya gelen İstanbul EYT SYDD Başkanı Arzu Lastikçi ise, yaptığı kısa açıklamada, “Buraya, Çorlu EYT SYDD tarafından açılan imza standına destek vermek amacıyla geldik. 22 yıldır devam eden mağduriyetimizin giderilmesi noktasında, bütün platformlardan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İstanbul’da da üst üste standlarımızı kurduk, yaşadığımız mağduriyetleri anlattık. Bununla birlikte, siyasi partilerin temsilcileriyle de görüştük. EYT’liler ile ilgili bir takım söylemler var, ama bir tek formül haricini kabul etmiyoruz. Bizler, 99 yılı öncesi haklarımızın geri verilmesini istiyoruz. Sorunumuz aynı, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1717 Okunma
EYT’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda Stand Açtı
EYT’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda Stand Açtı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu