Çiğ Sütteki Fiyat Artışı, Süt-Yem Paritesine Bağlandı
reklam
12 Aralık 2021
Çiğ Sütteki Fiyat Artışı, Süt-Yem Paritesine Bağlandı

Çiğ Sütteki Fiyat Artışı, Süt-Yem Paritesine Bağlandı

Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 29 Kasım 2021 Pazartesi günü toplanan Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu’ndan, süt üreticilerini sevindiren bir sonuç çıktı.

Yüzde 3,5 yağ ve yüzde 3,2 protein değerlerinin baz alınacağı ve 08 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere (çiğ süt destek primi hariç) soğutulmuş çiğ sütün tavsiye edilen satış fiyatı 4,70 TL/litre olarak belirlendi. Ayrıca 2019/64 sayılı “Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği” ile belirlenen “A Sınıfı” çiğ sütün dönemine ait alınan yağ ve protein değerlerinin baz alınmasına ve baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 7 Kuruş fark uygulanmasına karar verildi. Bununla birlikte çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda da Ulusal Süt Konseyi, yeniden toplanarak karar verecek. Fakat kuruldan çıkan asıl müjde, süt fiyatları artışının süt-yem paritesine bağlanması oldu.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Bugün, süt üreticilerimize çok güzel bir müjde verdik. Girişimlerimiz ve her platformda dile getirmemiz sonucunda süt fiyatlarının artışı; 1 litre süte, 1,3 kilogram yem olmak üzere süt-yem paritesine bağlandı. Tüm süt üreticilerimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’mız Sayın Mustafa Şentop Hoca’mıza, Tarım ve Orman Bakanı’mız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Tekirdağ Milletvekilleri’miz Sayın Mustafa Yel ve Sayın Çiğdem Koncagül’e ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1057 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu