Bu Kadarına Da Pes! Bisiklet Yolundan Ne İstediniz?
reklam
12 Aralık 2021
Bu Kadarına Da Pes! Bisiklet Yolundan Ne İstediniz?

Bu Kadarına Da Pes! Bisiklet Yolundan Ne İstediniz?

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki bisiklet yolunda yürütülen çalışmalar, 10 gün içinde iki kez saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin tespitine yönelik araştırmalar devam ediyor.

2021 yılını “Bisiklet Yılı” olarak ilân eden Çorlu Belediyesi, çevre dostu ulaşım aracı bisikletin daha fazla vatandaş tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla, kentin muhtelif noktalarında bisiklet yolu çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde, Bülent Ecevit Bulvarı’nın Tekirdağ-İstanbul istikametindeki bölümünde baskı beton uygulaması gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, beton zeminin kuruması için beklemek amacıyla alanı uyarı levhaları ile işaretleyerek kapattı. Ancak kimliği belirsiz kişiler, gece saatlerinde henüz kurumamış beton zemine girerek betona zarar verdiler. Kontrol için bölgeye giden ekipler, baskı beton uygulamasının bilerek bozulduğunu ve kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalışma alanına özellikle zarar verildiğini tespit ettiler. Yeniden çalışmalara başlayan ekipler, tahrip edilen alanları düzelterek kurutma sürecini tekrar başlattılar. Ancak 25 Kasım 2021 Perşembe günü kontrol amacıyla yeniden çalışma alanına giden ekipler, benzer görüntülerle karşılaştılar. Kuruma sürecinde olan baskı beton uygulama alanının ayak izleri ve bisiklet izleriyle tahrip edildiğini tespit eden ekipler, bir yandan tahribatı gidermeye çalışırken bir yandan da bu zararın sorumlularını tespit etmeye çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sorumluların tespit edilmesi için harekete geçtiklerini ifade ederek “Çorlu’muzda; güzel işler yapmaya çabalıyor, vatandaşlarımızın bu kentte mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak ürettiğimiz projeler, kentimize kazandırdığımız ortak alanlar ve parklar, ne yazık ki korunmuyor! Aksine bilerek ve isteyerek tahrip ediliyor. Bisiklet yolu çalışmalarımız, uzun zamandır hemşehrilerimizin talep ettiği ve Çorlu’muzda görmeyi arzu ettiği önemli bir proje. Kentimizin muhtelif noktalarında bu çalışmaları yürütüyoruz. Önemli bir bisiklet yolu güzergâhı olan Bülent Ecevit Bulvarı’nda da çalışmalarımızda önemli bir aşamaya gelmiştik. Ancak bu çalışma alanımız, 10 gün içinde kimliği belirsiz kişilerce iki kez saldırıya uğradı. Bu saldırıların sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu çalışmaların maliyetleri, hepimizin cebinden çıkıyor. Yollar, parklar ve kaldırımlar, ödediğimiz vergiler sayesinde yapılabiliyor. Kamu malına zarar veren bu kişilerin zihniyetini çözmek çok zor… Bu kişilerin tespit edilerek mutlaka hukuki işleme tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum. Her bir vatandaşımızın da kamu malına gözü gibi bakması, koruması gerektiğinin altını çiziyorum. Bu şehir, hepimizin… Kentimize bu zararı veren kişileri şiddetle kınıyorum. Kamu malına zarar veren bu kişilerin tespit edilmesi için elimizden geleni yapacağımızı ve emniyet güçlerimizle istişare edeceğimizi de ifade etmek istiyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1174 Okunma
Bu Kadarına Da Pes! Bisiklet Yolundan Ne İstediniz?
Bu Kadarına Da Pes! Bisiklet Yolundan Ne İstediniz?
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu