AKP, Enflasyon Canavarını Bilerek Büyütüyor!
reklam
04 Haziran 2022
AKP, Enflasyon Canavarını Bilerek Büyütüyor!

AKP, Enflasyon Canavarını Bilerek Büyütüyor!

Ülkemizdeki gıda enflasyonunun, dünyadaki enflasyon oranının tam üç katı olduğunu dile getiren CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu; AK Parti Hükümeti’nin, enflasyonu bilerek ve isteyerek büyüttüğünü söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci Dönem, 5’inci Yasama Yılı, 96’ncı birleşiminde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, ülkemizde yaşanan gıda enflasyonuna dikkat çekti.

Gerçekleştirdiğii konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti’ni sert bir dille eleştiren Gündoğdu, “Beceriksiz ve zengin sever AKP, enflasyon canavarını bilerek ve isteyerek büyütüyor. Zengin sever AKP, üretici enflasyonunda ülkemizi yüzde 122’yle dünya şampiyonu yaptı. Ülkemizi Sudan, Venezuela, Lübnan ile aynı kümeye de düşürdü. Dünyada gıda enflasyonu yüzde 30 iken, tarım ülkesi bizde yüzde 90. Dünyanın tam 3 katı… Dünya gıda krizine önlem alıyor, Hükümet ne yapıyor? Sadece ‘Uzaya gidiyoruz.’ diyor.” dedi.

Konuşmasının devamında vatandaşlara da seslenmeyi ihmal etmeyen Gündoğdu, “Milletimize sesleniyoruz; akılcı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, bize katılın. ‘İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır, yandaş kayırmak haramdır.’ diyorsanız, bize katılın. İş ve aş istiyorsanız, bize katılın. Demokrasi istiyorsanız, bize katılın. Özgürlük istiyorsanız, bize katılın. Çok güzel bir Türkiye istiyorsanız, bize katılın.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
813 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu