Sultanköy İlköğretim'de, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Tamamlandı
reklam
31 Mayıs 2012
Sultanköy İlköğretim'de, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Tamamlandı

Sultanköy İlköğretim'de, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Tamamlandı

Marmara Ereğlisi MEB tarafından yürütülen “7-19 Yaş Aile Eğitimi” programını tamamlayan Sultanköy İlköğretim Okulu öğrenci velileri, törenle sertifikalarını aldılar. “Önce Çocuklar” Projesi’nin bir alt projesi olan program, 8 haftada tamamlandı.

Sultanköy İlköğretim Okulu’nda, UNICEF’in teknik desteği ve AB'nin finansal desteği ile gerçekleştirilen ve "Önce Çocuklar" Projesi’nin bir alt projesi olan “7-19 Yaş Aile Eğitimi” programını tamamlayan velilere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.  8 Haftalık eğitimi tamamlayan Sultanköy İlköğretim Okulu öğrenci velilerine sertifikaları, Sultanköy Belediye Başkan Vekili Saadettin Kıroğlu ve Okul Müdürü Şener Özben tarafından verildi. 

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde verilen 7-19 Yaş Aile Uygulayıcı Eğitimi seminerine katılan Rehber Öğretmen Merve Üçüncü,  katıldığı eğitim sonrasında Sultanköy İlköğretim Okulu’nda 7-19 Yaş Aile Eğitimi programını uyguladı. Hafta içi Perşembe günleri ve 8 hafta süren eğitim programı sonrasında sertifikalarını alan veliler, verilen eğitim programından birçok şey öğrendikleri ve ailelerine uygulayabildiklerini söyleyerek memnun kaldıklarını ifade ettiler. 7-19 yaş Aile Eğitiminin 8 haftalık Programında 13 aileye sertifika verildiğini söyleyen Sultanköy İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Merve Üçüncü, projenin amacı konusunda da bilgi verdi.

Projenin amacının; “Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne babanın çabası ve endişesi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. 7-19 yaş aile eğitimi programı ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini destekler. Günümüzde yaşamın getirdiği zorluklar ve riskler nedeniyle çocukları ve ergenleri yaşama hazırlamak, onlara gerekli becerileri kazandırmak ve ayakları üzerinde durmalarını sağlamak eskisinden daha fazla çabayı gerektirmektedir. Bu bağlamda ailenin gerekli becerileri kazanmasının desteklenmesi önemlidir. Yapılan birçok araştırma anne babanın eğitimine katılımının, çocukları ile iletişiminin artmasına, kendileri ve çocukları hakkında daha olumlu tutumlar geliştirmelerine yardımcı olduğunu göstermektedir. Sonuç olarak, doğum öncesinden başlayarak, çocuğun gelişiminde önemli rol oynayan anne babanın çocuğuna en iyi imkânları yaratması, çocuğun eğitimine etkin olarak katılabilmesi, onunla sağlıklı bir etkileşime girmesi ve gelişimini destekleyici uyarıcı bir ortam hazırlayabilmesi gibi konularda desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle aile eğitimi programları ile anne babaların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi önem kazanmak” olduğu belirtildi.

8 Hafta boyunca veliler; ‘Ergeni Tanımak’, ‘Uzlaşabilmek’, ‘İletişim Kurmak’, ‘Aile Tutumları’, ‘Birlikte Büyümek’, ‘Olumlu Davranış Kazandırma’, ‘Riski Yönetmek’ ve ‘Geleceği Planlamak’ konularında eğitimler aldılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2780 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu