Sağlınıza, Güzellik Katın
reklam
05 Ekim 2011
Sağlınıza, Güzellik Katın

Sağlınıza, Güzellik Katın

Çorlu’da faaliyet gösteren Özel Şifa Hastanesi, Kavitasyon (Exima) bölgesel zayıflama cihazını Dermatoloji Ünitesi bünyesine kattı.

Kavitasyon nedir?

Kavitasyon, bölgesel yağlanma ve selülit tedavisinde uygulanan ve cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun (ses dalgaları) yayılması, yağ dokusundaki hücre içi sıvıda ani ve yüksek basınç değişiklikleriyle etki oluşur. Neştersiz uygulanan yöntem göz ile görülür bir etki yaratır. Kavitasyon uygulaması ile oluşan yağ hücrelerindeki köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki, yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip eder ve depo yağların yapısını bozar. Dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, hücre dışına çıkar ve lenf yolları aracılığıyla buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. Serbest kalan bu yağlar, ya adalelerde yakılarak ya da idrar veya karaciğer yoluyla vücuttan dışarı atılır.

Hangi amaçla kullanılır?

Kavitasyon kurtulmak istenilen, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan güçlü bir sistemdir. Kavitasyon makinesinin bir diğer özelliği de ayarı değiştirilerek güçlü ultrason dalgaları ile cilt sıkılaştırma işleminde de kullanılabilmesidir. Bununla birlikte kavitasyon uygulanan bölgenin yağ yoğunluğu, kişiye göre değişiklik gösterir. Seans başına, 1-6 cm incelme sağlaması en sık gözlemlenen sonuçtur.

Kimlere uygulanmaz!

*Kalp hastaları ve kalp pili takanlar

*Yüksek tansiyon hastaları

*Hamile bayanlar

*Ameliyat olmuş üzerinden 6 ay geçirmemiş olanlar

*Regl döneminin ilk 3 günü

*Vücudunda platin ve implant olanlar

*Ateşli ve bulaşıcı akut hastalıkları olanlar

*Karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlar

Editör : Tuğberk Erdem
2843 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu