Marmaracık Belediyesi'nin Çehresi Değişti
reklam
28 Temmuz 2012
Marmaracık Belediyesi'nin Çehresi Değişti

Marmaracık Belediyesi'nin Çehresi Değişti

Kapsamlı bir tadilattan geçirilerek yepyeni bir görünüme kavuşan Marmaracık Belediye binası, değişen çehresiyle hizmet vermeye başladı. Belediyede görevli birimler bundan sonraki faaliyetlerini, giriş katında yer alan yeni yerlerinde sürdürecekler.

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut; “Belediye Binası’nın tadilatını, biz zaten daha önceden planlamıştık. 1998 yılında belediye hizmet binasını yapmaya başladığımızda, alt kısımlarda kiralık dükkân ve iş yeri olarak düşündüğümüz alanlar vardı. Aradan geçen zaman içerisinde gördük ki bu tarz yerlerin belediye binası altında olması sıkıntıya yol açıyor ve belediye, maksimum işlevsellik özelliğini bir nebze de olsa kaybediyor. Kısacası daha önceden düşünmüş olduğumuz bu değişiklik projesini, üç ay gibi kısa bir süre zarfında hayata geçirdik” dedi.

İlçeye uygun olacak şekilde tadilattan geçirdik

Bu tarz işlerde erken düşünmenin ve ileri görüşlü olmanın birçok fayda sağladığını dile getiren Başkan Hüseyin Bulut; “1998 yılında ben, Marmaracık muhtarıydım. Belediye olacağımıza inandım ve belediye olmadan, belediye binasının temelini attım. 1999 yılında da belediye olduk ve Belde Belediyesi olduktan 2 yıl sonra, belediye binasının inşaatı tamamlandı. Şimdi de ilçe olma projemiz var. İlçe olacağımıza inandığımız için belediye binamızı ilçeye uygun olarak tadilattan geçirip, birimlerimizi buna uygun şekilde yerleştirdik” diye konuştu.

Üç ay gibi bir sürede, kendi imkânlarımızla hallettik

Yaptığı açıklamalara devam eden Başkan Bulut; “Belediyemize işini halletmek üzere gelen vatandaşlarımız, 2’nci kata çıkmaksızın ilk katta işlemlerini halledebilecekler. Bu tadilat üç ay gibi bir sürede tamamlandı ve maliyet olarak bize fazla bir yük getirmedi. İşin birçoğunu kendi imkânlarımızla hallettik. Bununla birlikte binamız oldukça büyük. Şu anki mevcudun 2-3 katı personel, rahatlıkla istihdam edilebilir. Son olarak da üst katın düzenlemeleri tamamlandığında, gayet güzel bir hizmet binamız olacak” dedi.

Yeni ilçenin nüfusu 59 bin 500 olacak

Bulut; “Bildiğiniz üzere, nüfusu 50 binin altında olan yerlerin ilçe yapılmayacağı açıklandı. Ayrıca bununla birlikte bölünen ilçe nüfusunun 200 binin altına düşmemesi gerekiyor ki yeni ilçe kurulabilsin. Hazırladığımız projeye göre yeni ilçe 59 bin 500, Çorlu ise 205 bin nüfusa sahip oluyor. Projemiz Ankara’da olumlu karşılandı ve “Olabilir” dendi. Projeyi, büyükşehir kanun tasarısına eklediler. Ankara’dan edindiğim bilgilere göre durum bu yönde. Ama siyasi otoritelerin nihai kararı ne olur bilemem” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
3937 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu