Ücretsiz Verilen Kurslar, Yıl Boyunca Devam Edecek
reklam
04 Eylül 2012
Ücretsiz Verilen Kurslar, Yıl Boyunca Devam Edecek

Ücretsiz Verilen Kurslar, Yıl Boyunca Devam Edecek

Ulaş Belediyesi’nin eski hizmet binasında ücretsiz olarak hayata geçirilen kurs programları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kenan Demiray, 100’ün üzerinde öğrencisi bulunan kursların yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Ulaş Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz kurslarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray; “Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte, yeni belediye binamızın hizmete girmesinden sonra atıl durumda kalan eski belediye binamızı, verimli bir şekilde değerlendirmeyi düşündük. Yaptığımız görüşmeler sonucunda bu alanın belde gençlerinin eğitiminde kullanılmasının, ‘verilebilecek en doğru karar’ olduğuna kanaat getirdik ve vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Gördüğünüz bu bina içerisinde; halk eğitim merkeziyle birlikte bilgisayar kurslarını, belediye bünyesinde de keman, gitar ve bağlama kurslarını hayata geçirdik. Belde gençlerimizin derslerinde olduğu kadar, kendilerini renklendirecek ve kişiliklerinde bir farklılık oluşturacak enstrüman çalma kabiliyetinde de başarı göstermelerini arzu ediyoruz. Dileriz ki burada eğitim alan belde gençlerimiz, gerek belediyemizin gerekse çevremizdeki farklı kurum ve kuruluşların organize ettikleri konserlere katılarak bu yeteneklerini sergilerler. Ulaş Belediyesi olarak bizler; “İnsana yapılan yatırım, en iyi yatırımdır” ilkesine can-ı gönülden inanıyoruz. Ulaş’ın daha renkli olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Klarnet kursu gibi oldukça özel talepler var

Açılan kursların sadece yaz dönemiyle sınırlı olmadığını ve yıl boyunca devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Demiray; “Bugüne kadar kurslarımıza, 100’ün üzerinde başvuru geldi. Konularında oldukça deneyimli olan öğretmenlerimiz bu başvuruları değerlendirerek, kursiyerlerimizi gruplara ayırdı. İlk etapta keman, gitar ve bağlama olmak üzere üç branşta başladığımız kurslarımızda, oldukça ilginç taleplerle de karşı karşıya kaldık. Örneğin klarnet kursu gibi oldukça özel talepler var. Ayrıca halk oyunları, satranç ve piyano konusunda da çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde bu konularda da yetkin eğitmenler bularak, çok sesli ve çok renkli bir belde profili oluşturma çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

Kurs sonrası mini konser

Kurs sonrasında, ailelere yönelik mini bir konser organize etmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Demiray; “İlk etapta, kursiyerlerimizin ailelerine yönelik ufak bir organizasyon düşünüyoruz. Bu sayede çocuklarımız -daha geniş kitlelerin önünde sahne almadan önce-, anne ve babalarının karşılarına çıkacaklar. Böylelikle ilk sahne deneyimlerini de yaşamış olacaklar. İnşallah ileride, çocuklarımızı ulusal televizyon kanallarına çıkarmak da nasip olur” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2541 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu