Otizmanka'yla Marmaram'dan, Çok Özel Bir Proje
reklam
30 Eylül 2012
Otizmanka'yla Marmaram'dan, Çok Özel Bir Proje

Otizmanka'yla Marmaram'dan, Çok Özel Bir Proje

TAGİD Kadın Girişimcilik Komisyonu ve TAGİD Sağlık Komisyonu Üyesi, aynı zamanda da Marmaram Özel Eğitim Okulu’nun kurucusu olan Gülçin Babaoğlu, Otizmanka ile Marmaram Özel Eğitim Okulu’nun Çorlu’da özel bir projeye imza atacaklarını açıkladı.

Anka Özel Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi 2009 yılında İstanbul’da ilk olarak kurulan, başta Otizm ve Mental Retardasyon olmak üzere bütün özel gereksinimli çocuklara; spor eğitimi, yaşam liderliği ve özel eğitim hizmetini bir arada sunan tek kurumdur. İstanbul’da hizmet veren ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Otizmanka, Çorlu’nun öncü ve köklü okullarından biri olan Marmaram Özel Eğitim Okulu’yla birlikte artık Çorlu’da da özel gereksinimli çocuklara yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Kadın Komisyonu Üyesi Babaoğlu; “Yapılan bu yeni çalışmayla artık Çorlu’da da özel gereksinimli çocuklar için; alternatif yaşam alanları, sportif ve eğitsel beceri eğitimleri, bağımsız yaşama hazırlık programları gibi birçok imkân sağlanmış olacaktır. Yapılacak olan; bisiklete binme, voleybol, basketbol, yüzme, temel spor becerileri, koordinasyon, jimnastik gibi birçok faaliyetin yanı sıra çocukların özel eğitimle ilgili ihtiyaçları da sistematik programlar dâhilinde karşılanacak” dedi.

Babaoğlu; “Anka ve Marmaram Okulu öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ve özel gereksinimli çocukları hayatın tüm alanlarında desteklemeye yönelik olarak planlanan Çorlu’daki bu projeyle; hem çocuklara, hem ailelere, hem de bu alanda faaliyet göstermekte olan özel eğitim merkezleri gibi kurumlara yeni bir ufuk açılarak, alışılagelmiş tekdüze ve tekyönlü programlara alternatif olma yolunda ilerlenecektir. TAGİD ’in bu ve buna benzer konularda üyelerine yardımcı olma konusunda göstermiş olduğu gayretler, öneriler, ilgili kişilerle yapılan samimi çalışmaların hepsini takdirle karşılıyor ve iyi ki TAGİD var diyorum” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2833 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu