Hoş Geldin, Ergene İlçesi
reklam
08 Ekim 2012
Hoş Geldin, Ergene İlçesi

Hoş Geldin, Ergene İlçesi

13 ilin Büyükşehir Belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Kanun Tasarısı’nda, Ergene İlçesi adında yeni bir ilçe kurulması ve Kapaklı’nın ilçe olması öngörülüyor.

13 ilin Büyükşehir Belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan, 08.10.2012 tarih ve B.02.0.KKG.0.10/101-649/4099 sayılı Kanun Tasarısı’nda; Ergene İlçesi adında yeni bir ilçe kurulması ve Kapaklı Belde Belediyesi’nin ise ilçe olması öngörülüyor. Kanun Tasarısı’na göre ayrıca, Tekirdağ merkez ilçe sınırları içerisinde Süleymanşah adında bir de ilçe kurulması planlanıyor.

Ergene İlçesi, Marmaracık merkezli olacak

Yeni kurulacak olan Ergene İlçesi’nin merkezi, Marmaracık Belde Belediyesi olacak. Kanun Tasarısı’na göre; şu an Çorlu Belediyesi sınırları içerisinde kalan Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesi, Ulaş Belde Belediyesi, Misinli Belde Belediyesi, Velimeşe Belde Belediyesi, Paşaköy, Pınarbaşı, Ahimehmet, İğneler, Vakıflar, Esenler, Kırkgöz, Bakırça, Karamehmet ve Yulaflı köyleri, Ergene İlçesi’ne bağlanacak.

“Rüyada gibiyim…”

Konuya ilişkin olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut; “Bizleri tebrik eden ilk basın mensubu olduğunuz için, öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim. İnanın bana, sanki bir rüyada gibiyim. Marmaracık’ı köy olarak aldık, akabinde belde yaptık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettirdik ve bugün artık, ilçe olmamız söz konusu. İnşallah bölge halkımıza, yöre insanımıza hayırlı ve uğurlu olur. Cenab-ı Allah, bizleri utandırmasın” dedi.

“Halkımıza, hayırlı olsun!”

Ergene İlçesi’nin kurulmasına yönelik yaşanan gelişmelerin ardından telefon bağlantısı gerçekleştirdiğimiz Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray ise; “Şu an için sadece, “Halkımıza, hayırlı olsun!” demekle yetiniyoruz. İlerleyen bir tarihte, konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunacağız” şeklinde, kısa bir açıklamada bulundu.

Birlikte hareket etme kararı almışlardı

Hatırlanacağı üzere; Ramazan ayı içerisinde Ulaş’ta gerçekleştirilen 600 kişilik iftar programına katılan Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray ve Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Çorlu’nun batısında kurulması planlanan Ergene İlçesi Projesi’nde birlikte hareket edecekleri yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı. Demiray ve Bulut’un aldığı bu karara, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’den de destek gelmişti.

Kapaklı Beldesi, ilçe olacak

08.10.2012 tarihli Kanun Tasarısı’nda, Çerkezköy’ün hemen yanı başında bulunan Kapaklı Belde Belediyesi’nin de ilçe olması düşünülüyor. Karaağaç Belde Belediyesi, Bahçeağıl, Yanıkağıl, Karlı, Pınarca ve Uzunhacı köyleri ise yeni kurulacak olan Kapaklı İlçesi’ne bağlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 08.10.2012 tarihli Kanun Tasarısı’nın yasalaşmasına, kesin gözüyle bakılıyor.

Editör : Tuğberk Erdem
5001 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu