Çorlu Fatih Koleji'nden, “Akıl Oyunları” Günleri
reklam
15 Ocak 2013
Çorlu Fatih Koleji'nden, “Akıl Oyunları” Günleri

Çorlu Fatih Koleji'nden, “Akıl Oyunları” Günleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 ders yılında uygulamaya geçirilmek üzere zekâ oyunlarını, okullarda seçmeli ders olarak müfredata dâhil etti. 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için müfredatı belirlenen ders, bu sene sadece 5’inci sınıflar için uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 ders yılında uygulamaya geçirilmek üzere zekâ oyunlarını, okullarda seçmeli ders olarak müfredata dâhil etti. 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için müfredatı belirlenen zekâ oyunları dersi, bu sene sadece 5’inci sınıflar için uygulanacak. Türkiye genelinde yaklaşık 135 bin öğrenci zekâ oyunları dersini seçmiş bulunuyor.

Çorlu’da eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Fatih Koleji, bu kapsamda “Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü” bünyesinde 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine çeşitli akıl ve zekâ oyunlarını öğretiyor. Daha sonra bu öğrenilen oyunların okul genelinde günlerini ve ödüllü yarışmasını yapıyor.

Son olarak Dokuztaş Günleri ve Turnuvası yaptıklarını ve çok yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Çorlu Fatih Koleji “Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü” öğretmeni Bayram Sivritepe; “Okulumuzdaki “Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü” sınıfımızda bu sene, 14 öğrenci mevcut. Öncelikle bu öğrencilerimize akıl ve zekâ oyunlarını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz şu ana kadar sudoku, sayı bulmaca, reversi, satranç, go, üç boyutlu xox, mangala, dokuztaş vb. gibi oyunları öğrendiler. Öğrenilen her oyundan sonra oyunun standını bir hafta boyunca okul içinde katlara kurup, kulüp öğrencilerimiz vasıtasıyla diğer öğrencilerimize de öğretmiş oluyoruz. Sonra da bütün öğrencilerimize bu oyunun ödüllü turnuvasını yapıyoruz. Dereceye girenlere hediyeler veriyoruz. Böylece okul genelinde akıl ve zekâ oyunları yayılmış oluyor” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
3036 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu